minimaliseren online

365 Days of Less Waste tips voor op het werk

Ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen met de 365 Days of Less Waste Challenge! Elke dag deel ik een handige tip om jouw afval in huis, op het werk en onderweg te verminderen. Volg Awkward Duckling via Pinterest, Facebook of Instagram om de dagelijkse tips zeker niet te missen, maar ook op mijn blog zal ik alle tips natuurlijk delen. Je kunt alle tips op categorie terugvinden in de artikelen van de 365 Days of Less Waste challenge. Deel jouw ervaringen en natuurlijk jouw eigen tips op social media met #365daysoflesswaste. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

#1 Bring your own cup

#1 bring your own cup

Door jouw eigen beker mee te nemen van huis spaar je een heleboel afval uit. Op kantoor en onderweg hoef je geen plastic bekertjes, of kartonnen bekers met een plastic coating, meer te gebruiken en voor koffie onderweg krijg je bij veel koffiezaken ook nog eens korting met jouw eigen beker. Doe er je voordeel mee! In dit artikel tip ik een aantal handige koffiebekers voor onderweg, maar voor op je werk volstaat een eenvoudige mok natuurlijk ook.

#3 Digitize your mail

#3 digitize your mail

We krijgen dagelijks nog steeds een heleboel brieven en andere papieren in onze brievenbus, maar vaak belanden deze bij het oud papier samen met de envelop. Wist je al dat veel bedrijven tegenwoordig de mogelijkheid bieden om jouw post digitaal te verzenden? Dat scheelt weer papierafval en je hebt direct al jouw belangrijke post digitaal beschikbaar. Geen kasten vol met administratie meer. Dit werkt natuurlijk ook op kantoor waar memo’s en berichten nog steeds vaak per post of op papier worden verzonden en gedistribueerd.

#7 Use a reusable water bottle

#7 use a reusable water bottle

Bijna iedereen is wel op de hoogte van de urgente problemen rondom plasticvervuiling, maar weinig mensen weten hoe makkelijk het is om de echt grote vervuilers te vermijden. Neem nu de plastic drinkflesjes. Iedereen die wel eens zwerfafval raapt, weet dat verreweg het meeste zwerfafval bestaat uit plastic flesjes en blikjes. En het is zo makkelijk om dit afval te voorkomen: stap gewoon over op een herbruikbare waterfles! Je hebt deze in alle soorten en maten van mooie merken als Dopper, Bottelicious, Klean Kanteen of Tulper en je hoeft deze maar een keer aan te schaffen. Deze fles vul je vervolgens gewoon thuis, op het werk of helemaal gratis bij één van de watertappunten in ons land. Veel gezonder en voordeliger en veel beter voor het milieu!

#8 Use a digital notebook

#8 use a digital notebook

Als je net zoals ik een enorme notitieboekjes fetisj hebt, dan kan het best lastig zijn om de overstap te maken naar papierloos. Zo’n nieuw boekje voelt als een nieuw begin en het heeft iets rustgevends om de boekjes te gebruiken voor al jouw lijstjes, plannen en schrijfsels. Toch heb ik uiteindelijk grotendeels de overstap naar digitale ‘notitieboekjes’ gemaakt omdat de papieren boekjes te weinig gebruikt werden, kwijt raakten of na enkele pagina’s al in onbruik raakten. Ik ben zo’n perfectionist dat ik een simpel schrijffoutje al een reden vind om een hele pagina als verloren te beschouwen. Zonde van al dat papier! Mijn digitale lijstjes, plannen en verhalen heb ik altijd bij me op mijn telefoon via handige platformen als Google Keep, Evernote en Cozi.

Wil je graag meer 365 Days of Less Waste tips? Lees dan ook zeker onderstaande artikelen:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge