moestuin

365 Days of Less Waste tips voor de tuin

Ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen met de 365 Days of Less Waste Challenge! Elke dag deel ik een handige tip om jouw afval in huis, op het werk en onderweg te verminderen. Volg Awkward Duckling via Pinterest, Facebook of Instagram om de dagelijkse tips zeker niet te missen, maar ook op mijn blog zal ik alle tips natuurlijk delen. Je kunt alle tips op categorie terugvinden in de artikelen van de 365 Days of Less Waste challenge. Deel jouw ervaringen en natuurlijk jouw eigen tips op social media met #365daysoflesswaste. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

#52 Exchange plant seeds

#52 exchange plant seeds Insta

Als je een weelderige tuin wilt hebben, zul je flink wat zaadjes nodig hebben van jouw favoriete planten en bloemen. Deze kun je natuurlijk, voorverpakt en wel, kopen bij het tuincentrum, maar je kunt ook zaadjes en zelfs stekjes ruilen met andere moestuinders. Een stuk duurzamer en je maakt ook nog eens kennis met andere mensen met dezelfde passie! Op Facebook vind je een heleboel leuke groepen waar je terecht kunt om zaden en stekjes te ruilen.

#57 Grow your own food

De beste manier om zo duurzaam mogelijk te eten is om jouw eigen groente en fruit te verbouwen. Nu beschikt natuurlijk niet iedereen over een royaal stuk grond om dit te doen, maar heel veel gewassen en kruiden kunnen prima geteeld worden in een klein tuintje, op het balkon of zelfs in de vensterbank. Door zelf kruiden en groente te kweken, heb je altijd verse ingrediënten voorhanden en bespaar je jezelf al die voorverpakte producten. En eten uit eigen tuin is ook gewoon heel leuk en heel lekker!

#102 Raise new plants from cuttings

#102 raise new plants from cuttings

We willen graag allemaal een weelderige tuin en een groene urban jungle, maar planten zijn duur en vaak volop in plastic verpakt. Probeer jouw urban jungle eens uit te breiden met stekjes in plaats van nieuw gekochte planten. Je kunt jouw eigen planten stekken, maar je kunt ook stekjes ruilen met andere plantenliefhebbers. Op Facebook vind je divere ruilgroepen, maar er zijn ook vast liefhebbers bij jou in de buurt te vinden.

Wil je graag meer 365 Days of Less Waste tips? Lees dan ook zeker onderstaande artikelen:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge