marseillezeep

365 Days of Less Waste tips voor het huishouden

Ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen met de 365 Days of Less Waste Challenge! Elke dag deel ik een handige tip om jouw afval in huis, op het werk en onderweg te verminderen. Volg Awkward Duckling via Pinterest, Facebook of Instagram om de dagelijkse tips zeker niet te missen, maar ook op mijn blog zal ik alle tips natuurlijk delen. Je kunt alle tips op categorie terugvinden in de artikelen van de 365 Days of Less Waste challenge. Deel jouw ervaringen en natuurlijk jouw eigen tips op social media met #365daysoflesswaste. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

#3 Digitize your mail

#3 digitize your mail

We krijgen dagelijks nog steeds een heleboel brieven en andere papieren in onze brievenbus, maar vaak belanden deze bij het oud papier samen met de envelop. Wist je al dat veel bedrijven tegenwoordig de mogelijkheid bieden om jouw post digitaal te verzenden? Dat scheelt weer papierafval en je hebt direct al jouw belangrijke post digitaal beschikbaar. Geen kasten vol met administratie meer.

#6 Don’t buy, but borrow or rent

#6 don't buy, but borrow or rent

We zijn als westerse wereld erg gewend om met geld alles aan te schaffen wat we nodig hebben, zelfs al is het maar voor eenmalig gebruik. Dit is natuurlijk ontzettend zonde en onnodig. Waarom zou iedereen een eigen heggenschaar, decoupeerzaag of hogedrukspuit in de schuur moeten hebben als we deze maar eens per jaar gebruiken? Is het niet makkelijker en slimmer om deze dingen voor even te lenen of huren van iemand anders? Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden hiervoor. Heel veel (tuin)gereedschap is te huur bij de bouwmarkt, maar je kunt natuurlijk ook iets lenen bij vrienden, familie of buren. Platformen als Peerby en Jaspr maken het ruilen en delen van producten en diensten heel makkelijk en je legt ook nog eens leuk contact met de mensen in jouw buurt.

#8 Use a digital notebook

#8 use a digital notebook

Als je net zoals ik een enorme notitieboekjes fetisj hebt, dan kan het best lastig zijn om de overstap te maken naar papierloos. Zo’n nieuw boekje voelt als een nieuw begin en het heeft iets rustgevends om de boekjes te gebruiken voor al jouw lijstjes, plannen en schrijfsels. Toch heb ik uiteindelijk grotendeels de overstap naar digitale ‘notitieboekjes’ gemaakt omdat de papieren boekjes te weinig gebruikt werden, kwijt raakten of na enkele pagina’s al in onbruik raakten. Ik ben zo’n perfectionist dat ik een simpel schrijffoutje al een reden vind om een hele pagina als verloren te beschouwen. Zonde van al dat papier! Mijn digitale lijstjes, plannen en verhalen heb ik altijd bij me op mijn telefoon via handige platformen als Google Keep, Evernote en Cozi.

Wil je graag meer 365 Days of Less Waste tips? Lees dan ook zeker onderstaande artikelen:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge