badkamer

365 Days of Less Waste tips voor de badkamer

Ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen met de 365 Days of Less Waste Challenge! Elke dag deel ik een handige tip om jouw afval in huis, op het werk en onderweg te verminderen. Volg Awkward Duckling via Pinterest, Facebook of Instagram om de dagelijkse tips zeker niet te missen, maar ook op mijn blog zal ik alle tips natuurlijk delen. Je kunt alle tips op categorie terugvinden in de artikelen van de 365 Days of Less Waste challenge. Deel jouw ervaringen en natuurlijk jouw eigen tips op social media met #365daysoflesswaste. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

#14 Make your own deodorant

#14 make your own deodorant

Je wilt natuurlijk altijd lekker fris ruiken en de meeste mensen gebruiken hiervoor deodorant, maar helaas zijn de meeste deodorantverpakkingen, zowel rollers and sprays, alles behalve duurzaam. Er zijn gelukkig wel mooie merken op de markt die deodorant verkopen in herbruikbare potjes, maar je kunt het ook net zo makkelijk zelf maken met slechts een paar natuurlijke ingrediënten. Check bijvoorbeeld het recept van Het Zero Waste Project voor een fijn en eenvoudig recept.

#27 Choose cosmetics without microbeads

#27 choose cosmetics without microbeads

Heel veel mensen weten niet dat veel van hun dagelijkse verzorgingsproducten vol met plastic zitten. Deze zogenaamde microbeads, of microplastics, worden gebruikt in onze scrubs, zepen en tandpasta’s en worden daarna door de gootsteen gespoeld om vervolgens in het milieu te belanden. Hier dragen ze bij aan de plastic problemen die toch al omvangrijk zijn en vormen ze een gevaar voor dieren. Gelukkig zijn er meer dan genoeg producten op de markt zonder deze vervelende microbeads. Kies dus bewust voor een duurzamer alternatief door de labels goed te lezen of gebruik te maken van een handige app zoals Beat the Microbead.

#45 Make your own washing detergent

#45 make your own washing detergent Insta

Je kunt natuurlijk die flessen of pakken in de supermarkt kopen, maar met net zoveel gemak maak je zelf je eigen wasmiddel. Het is veel natuurlijk en beter voor het milieu en ook nog eens een stuk voordeliger! Daarbij spaar je ook een heleboel verpakkingen uit. Op internet zijn allerlei recepten te vinden voor zowel vloeibaar als poeder wasmiddel en hier vind je mijn eenvoudige basisrecept voor vloeibaar wasmiddel.

Wil je graag meer 365 Days of Less Waste tips? Lees dan ook zeker onderstaande artikelen:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge