trein

365 Days of Less Waste tips voor onderweg

Ik nodig jullie allemaal uit om mee te doen met de 365 Days of Less Waste Challenge! Elke dag deel ik een handige tip om jouw afval in huis, op het werk en onderweg te verminderen. Volg Awkward Duckling via Pinterest, Facebook of Instagram om de dagelijkse tips zeker niet te missen, maar ook op mijn blog zal ik alle tips natuurlijk delen. Je kunt alle tips op categorie terugvinden in de artikelen van de 365 Days of Less Waste challenge. Deel jouw ervaringen en natuurlijk jouw eigen tips op social media met #365daysoflesswaste. Ik ben benieuwd naar jullie tips en ervaringen!

#1 Bring your own cup

#1 bring your own cup

Door jouw eigen beker mee te nemen van huis spaar je een heleboel afval uit. Op kantoor en onderweg hoef je geen plastic bekertjes, of kartonnen bekers met een plastic coating, meer te gebruiken en voor koffie onderweg krijg je bij veel koffiezaken ook nog eens korting met jouw eigen beker. Doe er je voordeel mee! In dit artikel tip ik een aantal handige koffiebekers voor onderweg.

#5 Bring your own snacks

#5 bring your own snacks

Als je onderweg bent of naar je werk gaat, dan kan het gebeuren dat je trek krijgt in een snack. Helaas zijn de meeste snacks in kiosken voorverpakt en krijg je bij een foodstand meteen allerlei plastic en papier bij een simpele snack. Makkelijker is het dus om je eigen snacks mee te nemen van huis. Dat kan gewoon in een herbruikbaar bakje. Het scheelt veel afval en je bent ook nog eens een stuk voordeliger uit!

#7 Use a reusable water bottle

#7 use a reusable water bottle

Bijna iedereen is wel op de hoogte van de urgente problemen rondom plasticvervuiling, maar weinig mensen weten hoe makkelijk het is om de echt grote vervuilers te vermijden. Neem nu de plastic drinkflesjes. Iedereen die wel eens zwerfafval raapt, weet dat verreweg het meeste zwerfafval bestaat uit plastic flesjes en blikjes. En het is zo makkelijk om dit afval te voorkomen: stap gewoon over op een herbruikbare waterfles! Je hebt deze in alle soorten en maten van mooie merken als Dopper, Bottelicious, Klean Kanteen of Tulper en je hoeft deze maar een keer aan te schaffen. Deze fles vul je vervolgens gewoon thuis, op het werk of helemaal gratis bij één van de watertappunten in ons land. Veel gezonder en voordeliger en veel beter voor het milieu!

#9 Bring your own bag

#9 bring your own bag

Eén van de meest eenvoudige en toch meest effectieve stappen die je kunt zetten in het afval verminderen is zonder twijfel het meenemen van jouw eigen tas. Schaf een paar stevige katoenen tassen aan en neem deze altijd mee als je van huis gaat. Zo heb je elke keer een eigen tasje mee als je gaat winkelen en hoef je nooit meer een plastic of papieren tas te accepteren bij de kassa. Denk eens aan al het plastic dat je uit zult sparen! Plus: katoenen tasjes zien er gewoon ook veel leuker uit dan die lelijke plastic tassen waarmee je niets meer bent dan een lopend reclamebord.

#11 Refuse straws

#11 refuse straws

Dat plastic rietjes weinig duurzaam zijn, zal niet als een verrassing komen. Rietjes zijn zeker één van de supervervuilers die we met z’n allen zouden moeten vermijden. De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor deze vorm van vervuiling. Plastic rietjes worden vaak geserveerd bij een drankje en worden na slechts één keer gebruiken al weggegooid. Dat is behoorlijk zonde voor iets dat eigenlijk geen toegevoegde waarde heeft. Vorig jaar werd hierom de #stopsucking actie opgestart in Amerika en er worden steeds meer duurzamere alternatieven bedacht voor plastic rietjes. Zo zijn er rvs rietjes of papieren rietjes op de markt, maar kun je ook kiezen voor eetbare rietjes of rietjes gemaakt van echt riet. Nog eenvoudiger is gewoon nee zeggen tegen rietjes. Wij zeggen altijd bij onze bestelling in een restaurant of café dat we geen rietje bij het drankje hoeven. Soms zul je alsnog een rietje in het drankje krijgen, maar elke rietje dat je uitspaart is er één.

Wil je graag meer 365 Days of Less Waste tips? Lees dan ook zeker onderstaande artikelen:There are no comments

Add yours

CommentLuv badge