Verspilling is Verrukkelijk

Verspilling is Verrukkelijk

Ik probeer op Awkward Duckling vrij regelmatig aandacht te vragen voor voedselverspilling. Zo besteed ik aandacht aan mooie initiatieven en bedrijven die zich inzetten tegen voedselverspilling en deel ik handige tips om zelf voedselverspilling tegen te gaan. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan, maar door de enorme aandacht voor voedselverspilling de laatste jaren en de initiatieven van diverse ondernemers worden er al flinke stappen gezet. Het nieuwe platform Verspilling is Verrukkelijk zal hier ook zeker aan bijdragen. Maar liefst 18 creatieve ondernemers die zich inzetten tegen voedselverspilling zijn Verspilling is Verrukkelijk gestart: een platform waar mooie producten worden ontwikkeld en verkocht die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid of verwerkt tot diervoeder of biogas. Met dit platform willen zij gezamenlijk uitdragen dat voedsel te waardevol is om te verspillen en het publiek kennis laten maken met hun mooie producten.

Het platform Verspilling is Verrukkelijk is een samenwerking tussen 18 verschillende ondernemers die strijden tegen voedselverspilling. Onder de deelnemers bevinden zich ondernemers zoals Kromkommer, Instock en De Tweede Jeugd, waar ik op Awkward Duckling al vaker over heb geschreven, maar je kunt hier ook kennismaken met mooie ondernemingen als Potverdorie!, GRO Mushrooms, BeeBlue, Soupalicious, ThijsTea, De Verspillingsfabriek, Coco Conserven, Betuwse Krenkelaar, Yespers, AND Cheesetrade, De Lekkere Man, The Ketchup Project, De Bokkenbunker, Glorious Bastards en Twisted Jams. Deze ondernemers werken allemaal aan het ontwikkelen en verkopen van mooie producten gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden worden. Het resultaat liegt er niet om: je kunt bij Verspilling is Verrukkelijk terecht voor heerlijke soepen van geredde groente, bier van oud brood, zeep gemaakt van sinaasappelschillen en borrelhappen gemaakt van op hergebruikt koffiedik geteelde oesterzwammen. Alle producten hebben een prachtig verhaal en met jouw aankoop weet je zeker dat je investeert in een goed doel.

Neem vooral zelf een kijkje op de website van Verspilling is Verrukkelijk om kennis te maken met al deze mooie producten en ondernemers. De producten van Verspilling is Verrukkelijk zullen ook in diverse supermarkten in een apart schap te vinden zijn. De Jumbo in Wageningen zal de allereerste supermarkt waar je het Verspilling is Verrukkelijk schap zult kunnen vinden, maar andere supermarkten volgen daarna snel.

2 gedachten over “Verspilling is Verrukkelijk”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *