Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

Eerder deze maand was ik weer eens een dag in Amsterdam te vinden. Alhoewel ik altijd vol met plannen zit als ik richting Amsterdam afreis, werd er deze keer flink roet in het eten gegooid door de ijzige kou die dag. Het enige wat wij echt konden doen, was van koffiezaak naar koffiezaak lopen om zo snel mogelijk weer de warmte op te zoeken. Gelukkig leidde dit ons uiteindelijk naar de Vegan Junk Food Bar in De Pijp en kreeg ik eindelijk eens de gelegenheid om al het lekkers dat ik al tijden voorbij had zien komen op Instagram zelf te proeven!

Vegan Junk Food Bar

De Vegan Junk Food Bar opende de deuren van de allereerste vestiging in Amsterdam op 27 april 2017. Vanaf de allereerste dag was de hotspot een succes, het restaurant was zelfs meerdere malen uitverkocht! Het was dan ook niet verrassend dat er al snel plannen waren voor een tweede vestiging in de stad. Deze tweede vestiging werd in augustus vorig jaar geopend aan het Marie Heinekenplein in De Pijp. Deze tweede vestiging is niet alleen groter, maar heeft ook een uitgebreider menu!

De Vegan Junk Food Bar biedt vega(n)s de gelegenheid om te genieten van allerlei bekende en populaire snacks in een vegan jasje. Eindelijk een mogelijkheid om te genieten van een vegan kapsalon, bitterballen of burger! Alles op het menu is vegan, tot aan de agavesiroop bij de muntthee aan toe. Je kunt hier dus met een gerust hart jouw favorieten van het menu kiezen zonder te letten op de ingrediënten, icoontjes of aparte categorieën. Dat is ook wel eens fijn! Op het menu staan voorgerechten, salades, burgers, frites, desserts en diverse specialiteiten. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen voor zoete aardappel frites, Amsterdamse bitterballen, shoarma, ‘chicken’ nuggets, tortilla chips of een VJFB burger.

Vegan Junk Food Bar

Maar wat hebben we dan gegeten? Natuurlijk was het moeilijk kiezen van het menu. Ik ben geen groot snackbarliefhebber, maar er stonden zeker een paar favoriete gerechten op die ik al in tijden, sinds ik vegetarisch eet, niet meer had gegeten. Ik vond het dus hoog tijd om me weer eens onbeschaamd tegoed te doen aan een kapsalon. Helaas hadden mijn tafelgenoten hetzelfde plan opgevat en was er dus weinig variatie aan onze tafel. Normaliter bestellen we echt wel twee of drie verschillende gerechten om zoveel mogelijk te proeven, maar die kapsalon zag er zó lekker uit! Wel bestelden we er nog een portie onion rings bij voor de vorm.

De inrichting van de Vegan Junk Food Bar is redelijk eenvoudig en functioneel. Wat echt in het oog springt is de toffe graffiti achterin de zaak waar de vegan boodschap in felle kleuren en tekeningen wordt verkondigd. De tafeltjes zijn wel wat krap, maar de inrichting past wel perfect bij het concept ‘junk food bar’. Ook tijdens ons bezoek was het weer enorm druk in de zaak en was het voor sommige mensen zelfs wachten op een tafeltje. Ondanks al deze drukte was de bediening relatief vlot en efficiënt en het eten super!

Vegan Junk Food Bar

Wil je zelf ook eens een bezoek brengen aan de Vegan Junk Food Bar? Dat kan op maar liefst vier locaties in Amsterdam! De eerste vestiging van de Vegan Junk Food Bar is te bezoeken aan het Staringplein 22. Ik ben zelf bij de grotere vestiging (met uitgebreider menu!) aan het Marie Heinekenplein 9-10 in De Pijp geweest. Daarnaast vind je ook vestiging aan de Eerste van Swindenstraat en in de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Voor meer informatie over deze ontzettend leuke hotspot en het heerlijke menu kun je een bezoek brengen aan de website van de Vegan Junk Food Bar.

Ook leuk in de De Pijp in Amsterdam:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *