The Green House in Utrecht

Binnenkort geopend: The Green House in Utrecht

De laatste jaren heeft duurzaam en circulair bouwen en ondernemen echt een vlucht genomen. Na onder andere BlueCity in Rotterdam en Circl in Amsterdam zal binnenkort ook Utrecht een circulair paviljoen rijker zijn. In april zal vlakbij het Centraal Station van Utrecht namelijk The Green House de deuren openen. The Green House is een prachtig en inspirerend project dat zal fungeren als een restaurant, urban farm, stadsterras en green hub inéén.

Bij The Green House in Utrecht zal alles draaien om duurzaam, circulair en sociaal ondernemen. Achter het station van Utrecht is het paviljoen van The Green House volledig circulair en duurzaam gebouwd van hergebruikte materialen van onder andere de naastgelegen Knoopkazerne en materialen die zijn geleased en na gebruik weer terug zullen worden geleverd aan de leverancier. Het gebouw is volledig demontabel en zal, na de geplande periode van 15 jaar, uit elkaar worden gehaald waarna de materialen weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Dat is nog eens ondernemen met oog en hart voor de toekomst!

In het restaurant van The Green House staat verantwoord en duurzaam koken centraal. Er wordt daarom uitsluitend gekookt met verse en duurzame producten die deels afkomstig zijn uit de eigen urban farm. Het menu zal voor 80% bestaan uit groente: de basis van elk gerecht is vegetarisch en de klant kan zelf besluiten of dit wordt uitgebreid met vlees, gevogelte of vis. Peter Scholte is de chef bij The Green House. Hij werkte hiervoor al bij Le Garage, elBulli en heeft gewerkt en bijgedragen aan het opzetten van diverse andere horecaconcepten in ons land. Als chef in Noorwegen heeft hij een Michelinster verdiend. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen! Als chef in de keuken van het nieuwe restaurant hoopt hij circulair koken op de kaart te zetten en te laten zien dat circulair koken heel veelzijdig en smaakvol is.

Ik kan haast niet wachten en zal zeker een bezoek brengen aan Utrecht en aan dit fantastische nieuwe initiatief. The Green House zal, naar verwachting, op 9 april de deuren openen aan de Croeselaan 16 in Utrecht. Het restaurant zal dan 7 dagen per week te bezoeken zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat om een hapje te eten, een drankje te doen, mensen te ontmoeten en inspiratie op te doen. De opening zal groots worden gevierd met maar liefst 3 weken lang speciale activiteiten en acties. Wil je meer weten over deze bijzondere nieuwe hotspot? Neem dan een kijkje op de website van The Green House of bekijk onderstaande impressie van The Green House.

Bron foto: architectenbureau cepezed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *