Mediterrane Groenteschotel

Mijn 10 favoriete recepten zonder vlees voor de Nationale Week Zonder Vlees

Deze hele week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Deze themaweek is een fantastisch initiatief van Isabel Boerdam en diverse grote partners en bekende ambassadeurs om vegetarisch eten te promoten. Met de Nationale Week Zonder Vlees van 5 tot en met 11 maart willen ze vegetarisch eten onder een breed publiek onder de aandacht brengen en laten zien dat vegetarisch eten smaakvol, veelzijdig, gezond en eenvoudig is! Aangezien ik al jaren vegetarisch eet, ben ik het hier natuurlijk helemaal mee eens! Ook ik wil daarom graag mijn steentje bijdragen en jullie laten zien dat vegetarisch eten ontzettend lekker, veelzijdig en eenvoudig is. Daarom deel ik vandaag mijn 10 favoriete recepten zonder vlees. En geloof me, het was moeilijk om dit overzicht te beperken tot slechts 10 recepten. Dus zit je verlegen om nog meer tips, laat het me zeker weten en ik bestook je met nog meer fantastische recepten. Eet smakelijk!

#1 Bloemkoolrijst met Gewokte Groente

Ik ben enorm groot fan van Minimalist Baker en de cauliflower rice stir-fry één van mijn favoriete recepten van deze fijne blogger. Ik dacht altijd dat bloemkoolrijst een beetje bah was, maar het is echt ontzettend lekker en zó makkelijk om te maken. Dit gerecht is heel smaakvol en staat binnen no-time op tafel.

#2 Pistache Falafel

Een andere favoriet in huis die wij al jaren met veel plezier eten is de pistache falafel van Green Kitchen Stories. Het recept is te vinden in het kookboek The Green Kitchen, maar staat ook op hun website. De falafel is heerlijk met zelfgemaakte hummus, een salsa en zelfgemaakt platbrood.

#3 Lasagna Italiana

Wist je dat je helemaal geen abonnement hoeft te hebben bij HelloFresh om te profiteren van al hun heerlijke recepten? Via de website delen ze namelijk een heleboel recepten en ook het vegetarisch aanbod hier is heel ruim. Zo is deze lasagna italiana al heel lang een favoriet in huis en een echte aanrader!

#4 Mediterrane Ovengroente

Mediterrane Groenteschotel

Dit recept maken wij zelf pas sinds enkele maanden en is afkomstig uit het kookboek The Green Kitchen at Home, maar deze mediterrane ovengroente is een enorm succes bij iedereen en biedt eindeloze variatiemogelijkheden. Ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt of wanneer je restjes wilt opmaken. Je hoeft alleen de groente te snijden, de oven doet de rest.

#5 Jamaicaanse Gegrilde Aubergine

Een weer zo’n heerlijk gerecht van Minimalist Baker vol met smaak! Deze Jamaicaanse gegrilde aubergine is zó gemaakt en kijk nu eens wat dat er lekker uitziet. Dit moet je proberen!

#6 Oosterse Noedelsoep

Ook dit recept is afkomstig van de website van HelloFresh. In een mum van tijd zet je deze heerlijke vegetarische Oosterse noedelsoep op tafel en je kunt met zo’n smaakvolle basis eindeloos variëren wat betreft de ingrediënten.

#7 Hummusschotel

Er worden wel eens grappen gemaakt over vegetariërs en vegans en hun relatie met hummus, maar ik zou echt niet weten waar ik zou zijn zonder deze dip (of de Libanese keuken, for that matter). Daarom is deze heerlijke hummusschotel van Minimalist Baker ook zo’n aanrader. Ik gebruik het een ander hummusrecept dan het recept voorschrijft, maar voor de rest is het een plaatje om te serveren en een relatief makkelijke maaltijd met een paar verse platbroden erbij.

#8 Venkelrisotto

Ik was nooit echt fan van venkel en wist niet echt hoe ik een goede risotto moest maken, tot ik het recept voor venkelrisotto van Ikbenirisniet probeerde. Dit gerecht is echt heerlijk en fris en een echte aanrader voor die zomeravonden dat je behoefte hebt aan een relatief makkelijke en luchtige maaltijd. Het is nooit weg om een paar goede risottorecepten te hebben.

#9 Marokkaanse Groentetajine

Wordt het al een beetje duidelijk hoezeer ik fan ben van de recepten van Green Kitchen Stories? Ook dit recept voor Marokkaanse groentetajine is afkomstig uit het kookboek The Green Kitchen, maar is ook op hun blog te vinden. Ik maak de relatief eenvoudige curry gewoon in een grote koekenpan met deksel en laat het lang sudderen.

#10 Indiase Linzencurry

Ik ben verzot op de Indiase keuken, maar vaak zijn de gerechten die je in je favoriete restaurant voorgeschoteld krijgt toch niet zo eenvoudig thuis na te maken. Toch heb ik door de jaren heen een aantal favoriete Indiase recepten verzameld en dit recept voor Indiase linzencurry van Yellow Lemon Tree Blog is er één van.

4 gedachten over “Mijn 10 favoriete recepten zonder vlees voor de Nationale Week Zonder Vlees”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *