Movies That Matter

Movies That Matter 2018

Aankomend weekend gaat Movies That Matter weer van start: een filmfestival voor speelfilms en documentaires over maatschappelijk relevante thema’s. Van 23 maart tot en met 31 maart kun je je in Den Haag laten inspireren, verbazen en ontroeren tijdens de vertoning van diverse spraakmakende films over belangrijke onderwerpen als gezondheid, geweld, emancipatie, politiek, misdaad, racisme en klimaatverandering.

Tijdens het Movies That Matter festival worden zo’n 70 films en documentaires vertoond over allerlei soorten maatschappelijk relevante thema’s. Natuurlijk is hierbij ook klimaatverandering en het welzijn van de planeet een belangrijk onderwerp. Tijdens het festival kun je bijvoorbeeld de documentaire An Inconvenient Truth 2 bekijken, maar ook Thank You for the Rain, Guardians of the Earth, Food for the Future en Anote’s Earth. Er zal ook een aparte selectie van films van eigen bodem te zien zijn, maar ook een Amnesty Selection en een IDFA selectie worden vertoond. Hiermee is het aanbod aan films enorm divers en uitdagend. Met Movies That Matter wil de organisatie cinema inzetten als instrument om mensen de ogen te openen, bewust te maken van diverse belangrijke thema’s en aan te zetten tot een dialoog.

Movies That Matter 2018 vindt plaats van 23 tot en met 31 maart in Den Haag. De films worden vertoond in diverse zalen van het Theater aan het Spui en het Filmhuis Den Haag. Kaarten zijn verkrijgbaar per film, per selectie van films of in de vorm van een strippenkaart. Er zijn allerlei leuke kortingsacties en combinatiepakketten in het aanbod te vinden, dus neem zeker eens een kijkje op de website van Movies That Matter voor meer informatie over de tarieven en het filmaanbod.

2 gedachten over “Movies That Matter 2018”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *