station

Kijktip: Duurzame Mobiliteit

We staan uren in de file, klagen over de zoveelste vertraging met de bus, het treinpersoneel staakt en weer is er geen lege fietsenstalling te vinden voor onze fiets. Mobiliteit is een veelbesproken en gevoelig punt in Nederland en staat iedere verkiezing weer hoog op de politieke agenda. We wonen met heel mensen op een relatief klein oppervlak en omdat al deze mensen zich continu verplaatsen voor wonen, werken en recreatie, werpt dat de nodige mobiliteitsproblemen op. Omdat duurzaamheid op alle vlakken van ons een leven een steeds grotere rol gaat spelen, is duurzaamheid wat betreft mobiliteit ook niet over het hoofd te zien. Maar hoe zit het eigenlijk met de duurzame mobiliteit in Nederland? Die vraag staat centraal in de korte documentaire ‘Duurzame Mobiliteit’.

De documentaire ‘Duurzame Mobiliteit’ is gemaakt door Talitha Muusse in samenwerking met ProRail. Talitha is toezichthouder bij MVO Nederland en medeoprichtster van de DJ100. Zij is continu bezig met de onderwerpen duurzaamheid en mobiliteit en weet deze onderwerpen op interessante wijze te verenigen in deze korte documentaire. Voor deze documentaire gaat Talitha in gesprek met diverse spelers op het gebied van mobiliteit om te polsen wat er zoal gebeurt op dit gebied. Wat zijn de nieuwste innovaties om de mobiliteit in Nederland te verbeteren en waar gaat het naartoe? Ze gaat in gesprek over elektrisch rijden, auto’s die rijden op zonne-energie en de toekomst van onze spoorwegen.

Je kunt de korte documentaire ‘Duurzame Mobiliteit’ hieronder bekijken of de video bekijken via het YouTube kanaal van Talitha Muusse. Talitha wil deze korte documentaire graag een vervolg geven en is altijd op zoek naar nieuwe inspiratie en duurzame initiatieven. Heb je dus een leuk idee? Aarzel niet en neem contact op met Talitha Muusse via haar website of via social media.

2 gedachten over “Kijktip: Duurzame Mobiliteit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *