schaap

Dat is pas goed nieuws! #43

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

Ook Versace zegt nee tegen bont

Fashion

Na Gucci, Michael Kors, Armani en Tom Ford heeft nu ook het Italiaanse modehuis Versace bekend gemaakt dat zij in de toekomst geen bont meer zullen verwerken in hun kleding. Dit heeft Donatella Versace persoonlijk in een interview laten weten. De huidige collecties bevatten nog wel echt bont, maar dit zal in de toekomst dus niet meer voorkomen.

Bagels & Beans broccoli bagel

Bagels & Beans broccoli burger

Vegetarisch eten wordt steeds populairder en steeds meer restaurants bieden volwaardige menu opties aan voor vegetariërs. Bagels & Beans was altijd al een fijn adresje voor een ontbijt of lunch met veel vegetarische opties op het menu, maar de laatste maanden hebben ze dit aanbod nog verder uitgebreid. Vanaf deze week staat er weer een nieuwe vegetarische bagel op het menu, namelijk de broccoli bagel. Deze nieuwe bagel, ook wel de BroccolBrie genoemd, is een knapperige broccoliburger op een bagel die is ontwikkeld in samenwerking met &moshik, het sterrenrestaurant van topchef Moshik Roth. Bagels & Beans heeft al eerder samengewerkt met &samhoud food bij de ontwikkeling van vegetarische opties. Zo stond eerder al de Tameato Burger op het menu. De nieuwe BroccolBrie burger heeft een zachte vulling van broccoli en linzen en wordt geserveerd op een bagel met brie, tomaat en pestomayonaise. Ik ben heel benieuwd!

De Partij voor de Dieren groeit maar door

greenwashing

In het AD was deze week een artikel te lezen over het succes van de Partij voor de Dieren. De afgelopen landelijke verkiezingen bleek de partij al een grote favoriet te zijn onder vooral de millenials, maar de partij groeit al jaren gestaag door, zowel landelijk als regionaal. Tijdens de aankomende gemeenteverkiezingen doet de PvdD mee in 15 gemeenten: van Nijmegen tot aan Almere en van Alkmaar tot aan Apeldoorn. De PvdD zal tijdens deze verkiezingen wellicht niet de meeste stemmen krijgen, maar als deze groei aanhoudt, krijgt de partij wel steeds meer zeggenschap in ons land en dat is goed nieuws voor mens, dier en milieu!

Lekker in een potje bij Albert Heijn

Lekker in een Potje

Alweer een aantal jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met de fijne verzorgingsproducten van Lekker in een Potje, toen nog een kleine onderneming vanuit huis van Dewi van de Waeter. Alle producten zijn handgemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten en ook nog eens vegan. Ik werd aangenaam verrast deze week toen ik ontdekte dat Lekker in een Potje zoveel succes heeft dat de natuurlijke deodorant nu al op grotere schaal wordt geproduceerd en vanaf 9 april verkrijgbaar zal zijn bij de supermarkten van Albert Heijn. Zo fijn dat haar producten nu ook zo algemeen verkrijgbaar zullen zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *