goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #42

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws’.

We willen minder vlees en meer vleesvervangers

ovo vegetariër

Goed nieuws in het kader van de Nationale Week Zonder Vlees. In het AD was namelijk deze week te lezen dat we ook buiten deze vegetarische week om steeds meer interesse hebben in vegetarisch eten en specifiek in vleesvervangers. In 2017 is de consumptie van vleesvervangers met maar liefst 17% gestegen ten opzichte van dat jaar daarvoor en de verkoop van vlees en zuivel blijft dalen. Nu is het aanbod aan vleesvervangers de laatste jaren ook enorm toegenomen in de supermarkten en de kwaliteit is, mijns inziens, ook enorm verbeterd, dus dit verbaasd mij niets! Ik hoop dat deze trend doorzet en steeds meer mensen bewuster gaan kiezen voor meer vegetarische opties.

Helmond wordt groener

Ecosia

De gemeente Helmond maakte deze week bekend dat zij willen vergroenen en daarom planten zij de komende tijd maar liefst 200 nieuwe bomen in de gemeente. Dat aantal is bovenop de duizend bomen die de gemeente eerder al aankondigde te gaan planten. Het mooie aan deze actie is dat de bewoners zelf mogen aangeven waar zij graag deze 200 bomen geplant zien worden. Ik ben sowieso een groot voorstander van meer groen in de stad, maar dat de gemeente heeft besloten de burgers mee te laten denken is helemaal fantastisch.

Akkoord bereikt over uitbreiding statiegeld

zwerfafval

Deze week werd bekend gemaakt dat er een akkoord is bereikt over de uitbreiding van het statiegeld. Vanaf 2021 zal er statiegeld worden ingevoerd voor kleine plastic flesjes, tenzij de verpakkingsindustrie er voor die tijd in is geslaagd om het plastic flesjes afval in het zwerfafval drastisch terug te dringen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft deze afspraak met de sector gemaakt. Alhoewel het ministerie zelf spreekt van een ‘doorbraak’, vind ik de maatregel wat halfbakken. Er geldt nog steeds geen statiegeld op blikjes met deze maatregel en ik vind de ‘slag om de arm’ voor de industrie zacht gezegd laf te noemen. Toch is elke stap voorwaarts er één en blijven diverse partijen vechten voor statiegeld op blikjes.There are no comments

Add yours

CommentLuv badge