Aloha in Rotterdam

Aloha in Rotterdam

Onlangs was ik eindelijk in de gelegenheid om voor het eerst zelf een bezoek te brengen aan circulaire hotspot BlueCity in Rotterdam. Al tijden schrijf ik over dit fantastische circulaire centrum in het oude subtropische zwembad Tropicana, maar nog nooit was ik er zelf geweest. De Meatless Meet-Up XL tijdens de Nationale Week Zonder Vlees was natuurlijk een fantastische gelegenheid hiervoor en een bezoek aan de populaire bar Aloha bij BlueCity mocht dan natuurlijk ook niet ontbreken. Vandaag lees je alles over Aloha en hoe deze bar een belangrijke rol speelt in het circulair ondernemen van BlueCity.

Aloha in Rotterdam

Bar en restaurant Aloha is gevestigd in het oude zwembad Tropicana en maakt onderdeel uit van het circulair centrum BlueCity. De elementen van het oude subtropische zwembad zijn overal merkbaar en fantastisch geïntegreerd in het restaurant. Het creëert een bijzondere look en allerlei gezellige zitplekjes in de bar en door het vele groen in de bar voelt het toch knus en huiselijk aan. De bar heeft ook nog eens veel grote ramen waardoor je fantastisch uitzicht hebt op de stad en op mooie dagen kun je plaatsnemen op het grote terras aan de Nieuwe Maas.

Rotterdam

Dat Aloha onderdeel is van BlueCity betekent dat circulair ondernemen een kernwaarde is van het restaurant. Bij elke stap denken ze na over de herkomst, het gebruik, het afval en de productie van de producten en diensten. Circulair ondernemen betekent dat kringlopen worden gesloten en grondstoffen worden hergebruikt. Natuurlijk proberen ze dit binnen Aloha zelf al te doen door restanten melk te gebruiken om ricotta te maken, koffiemayonaise te maken van restafval van de branderij en overig koffieafval te composteren. Als de kringlopen binnen Aloha niet gesloten kunnen worden, wordt er samengewerkt met andere ondernemers en bedrijven binnen en buiten BlueCity. Zo wordt het koffiedik van Aloha bijvoorbeeld gebruikt voor de teelt van de osterzwammen van Rotterzwam.

Aloha in Rotterdam

Het restaurant is geopend voor lunch, diner en een drankje en hapje tussendoor en het menu biedt voor ieder wat wils. Ook het menu reflecteert de waarden van Aloha. Gezonde producten van goede en veelal lokale komaf uit het seizoen staan centraal en er staan veel vegetarische opties op het menu. Er wordt gebruik gemaakt van restproducten om nieuwe gerechten samen te stellen en op het menu staat producten die worden geproduceerd binnen BlueCity, zoals de Rotterzwam bitterballen. Bij Aloha nemen ze hun koffie heel serieus. Ze importeren groene koffie van de beste plantages en branden deze zelf. Deze koffie is geteeld met respect voor de boer en de natuur en omdat de teelt van koffie sterk afhankelijk is van het seizoen, het klimaat en de teeltwijze, werken ze samen met diverse boeren en wisselen ze regelmatig van koffie. Het durven experimenteren met producten en smaken is sowieso onderdeel van het concept van Aloha. Ze zijn continu bezig met innoveren en experimenteren met zowel de producten waar ze mee werken als het menu.

Aloha in Rotterdam

Je kunt Aloha bezoeken aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam. Voor meer informatie over het restaurant kun je een bezoek brengen aan de website van Aloha. Wil je meer weten over BlueCity? Bezoek dan zeker ook de website van BlueCity om meer te weten te komen over circulair ondernemen en de manier waarop al deze ondernemingen samenwerken aan een circulaire economie.

Ook leuk in Rotterdam:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *