AH Buitendag

De AH Buitendag

Heb je altijd al eens willen weten waar jouw eten uit de supermarkt eigenlijk vandaag komt of vind je het leuk om met jouw kinderen een uitstapje te maken naar een lokale teler? Dan is de AH Buitendag dit weekend dé gelegenheid bij uitstek om eens een kijkje te nemen bij de boeren en telers bij jou in de buurt. Ruim 75 boeren, telers en ambachtslieden openen op tweede Paasdag de deuren om het publiek kennis te laten maken met het reilen en zeilen op hun erf.

AH Buitendag

Vorig jaar trok de AH Buitendag maar liefst 80.000 bezoekers door het hele land en was het evenement een groot succes. Dit jaar wordt het evenement weer georganiseerd en doen er nog meer bedrijven mee. Tijdens de AH Buitendag openen diverse boerenbedrijven die samenwerken met Albert Heijn de deuren van hun bedrijf. Geïnteresseerden kunnen op bezoek gaan bij groente- en fruittelers, zuivelboeren, bloemtelers, brouwerijen en bakkerijen door het hele land. Hier kun je zien hoe een dag van een boer, teler of leverancier eruit ziet en hoe zo’n bedrijf nu eigenlijk werkt. De experts zijn zelf aanwezig om antwoorden te geven op alle vragen en van alles te vertellen over hun bedrijf. Daarnaast organiseren de bedrijven leuke activiteiten voor jong en oud. Zo kan er bijvoorbeeld op jouw favoriete locatie een kookworkshop worden georganiseerd, maar ook een concert of een leuke kinderactiviteit!

AH Buitendag

De AH Buitendag vindt plaats op tweede Paasdag, oftewel 2 april. Voor meer informatie over deze themadag en de deelnemende bedrijven kun je een bezoek brengen aan de website van de AH Buitendag. Via deze website kun jij je ook inschrijven voor een bezoek aan de locaties. Dit is nodig omdat er zo rekening kan worden gehouden met het aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig zal zijn. Voor een bezoek aan de brouwerijen en de bakkerijen is het verplicht om je vooraf aan te melden omdat een bezoek anders niet mogelijk is.

Bron foto’s: Albert Heijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *