Warmetruiendag

Warmetruiendag 2018

Elk jaar wordt er in februari aandacht gevraagd voor energieverspilling door middel van de organisatie van Warmetruiendag. Op deze dag roepen de organisatoren heel Nederland op om de verwarming lager te zetten en een warme trui aan te trekken om zo energie te besparen in huis. Daarnaast worden er door het hele land diverse activiteiten georganiseerd en wordt er ook op social media massaal aandacht besteed aan deze dag. Vandaag kun je op Awkward Duckling lezen wat jij allemaal kunt doen op deze bijzondere themadag om energie te besparen en deze dag onder de aandacht te brengen.

De Warmetruiendag is een initiatief van het Klimaatverbond Nederland en wordt georganiseerd door Greenchoice. Met deze optimistische en laagdrempelige actie wordt er aandacht gevraagd voor energieverspilling. Wereldwijd gaat bijna 40% van ons energieverbruik op aan het verwarmen van onze huizen, kantoren en scholen. Dit betekent dat we een enorm energiebesparingspotentieel hebben op dit gebied en door middel van deze actie wordt men bewust gemaakt van de enorme resultaten die kunnen worden geboekt door slechts een kleine aanpassing te maken. Uit onderzoek van de organisatie en vanuit de Universiteit van Tilburg is daarnaast gebleken dat 1 op de 5 mensen na deelname aan Warmetruiendag bewuster omgaat met energie.

Dit jaar valt Warmetruiendag op vrijdag 2 februari en vinden er door het hele land activiteiten plaats om aandacht te vragen voor energieverspilling.  Ook jij kunt meedoen met Warmetruiendag. Zet de verwarming wat lager, trek jouw favoriete warme trui aan en deel deze trui op social media met #warmetruiendag. Of bezoek één van de events in Nederland, zoals de Warmetruiendag Actie in het Vondelpark in Amsterdam, De Energie- en Klimaatquiz, de Trui Ontwerp Wedstrijd of het Breicafé. Ben je handig met breinaalden en wol? Brei dan zelf jouw nieuwe lievelingstrui met één van de 7 gratis patronen die worden gedeeld op de website van Warmetruiendag. Of doe de Klimaat Zelftest om te ontdekken of je een Klimaatkonijn, Klimaatoptimist of Klimaatbaas bent!

Doe jij mee met de Warmetruiendag 2018? Deel jouw favoriete warme trui dan op social media met #warmetruiendag of deel jouw actie op de website van Warmetruiendag. Hier kun je jouw actie toevoegen of jouw besparing toevoegen, maar ook een overzicht vinden van alle activiteiten die worden georganiseerd en alle besparingen die met deze bijzondere jaarlijkse actie al zijn behaald. Je kunt op deze website ook talloze tips vinden om energie te besparen in huis.There are 4 comments

Add yours

Post a new comment

CommentLuv badge