The Village in Utrecht

The Village in Utrecht

Voordat ik mijn spullen pak en afreis naar één of andere stad in Nederland die mij nog onbekend is, check ik eerst waar ik terecht kan voor een lekkere kop koffie. Ik ben over het algemeen niet moeilijk en ik kan mij overal wel vermaken, maar een goede kop koffie tussendoor is een absolute must. Door deze gewoonte heb ik ondertussen een behoorlijke ‘database’ ongebouwd aan gezellige koffiebars door het hele land. Eén van mijn favoriete plekjes voor koffie in Utrecht is zonder twijfel The Village. Oké, het is een beetje een hipster hotspot, zoals mijn man altijd opmerkt als ik hem weer meesleep naar een pas geopende winkel of een nieuw restaurant, maar het is oprecht een gezellige koffiebar met heerlijke koffie en een fijne vibe.

The Village, voluit The Village Coffee & Music, is een hippe koffiebar met twee vestigingen in Utrecht. De voor mij meest bekende vestiging bevindt zich in de Voorstraat in het centrum van de stad, maar ook op het Utrecht Science Park heeft The Village een vestiging en deze is vele malen groter dan de vestiging in het centrum. De vestiging in de Voorstraat opende in 2011 de deuren en wordt door The Village ook nog steeds beschouwd als het hart van de zaak. Bij The Village wordt koffie en iets lekkers moeiteloos gecombineerd met live optredens van bands en artiesten die de oprichters van The Village zelf gewoon heel goed vinden, zoals Blaudzun. Deze zogenaamde instores organiseren ze op eigen locatie, maar ook in samenwerking met andere ondernemers, zoals platenzaak Plato.

The Village in Utrecht

Als muziekliefhebber zit je dus zeker goed bij The Village, maar ook voor gewoon een goede kop koffie met iets lekkers kun je hier aanschuiven; mits je een plekje kunt vinden natuurlijk. Bij The Village branden ze hun eigen koffie en schenken ze diverse specialty blends, maar ook hun heerlijke gebak en lunchgerechten komen uit eigen keuken. De koffieblends zijn daarbij ook nog eens te koop zodat je thuis ook kunt genieten van zo’n heerlijke speciale blend. Wil je hier gewoon even ontspannen met een biertje, wijntje of frisdrank (natuurlijk wel van Fritz-kola of een ander minder bekend frisdrankmerk, dat dan weer wel) dan kan dat natuurlijk ook!

The Village in te bezoeken in Utrecht aan de Voorstraat 46 en de Bisschopssteeg 21. De vestiging aan de Voorstraat is 7 dagen per week geopend, de vestiging op het Science Park is van maandag tot en met vrijdag te bezoeken. Voor meer informatie over deze leuke hotspot kun je ook een kijkje nemen op de website van The Village.

Ook leuk in Utrecht:There are 4 comments

Add yours
  1. Siroon

    Jaa dit is mijn all time favorite! Hij staat niet eens op mijn blog om te voorkomen dat het een té toeristische trekpleister wordt, hihi! Wie weet komen we elkaar er eens tegen, ik ben er vaak! De koffie van the village wordt overigens ook geschonken bij de Utrechtse Boekenbar 🙂 tip!


Post a new comment