Evernote

De 5 beste organisatie apps

Nu we de eerste maand van het jaar alweer ruim achter de rug hebben, is het makkelijk om alle goede voornemens die we zo optimistisch hadden gemaakt met oud & nieuw weer te vergeten. De sportschool is toch wel érg ver weg, die reep chocola gewoon té lekker, het werk dat nog ligt te wachten is té belangrijk en tijd voor jezelf komt wel weer eens in de vakantie. Zo zonde! Ieder jaar trap ik ook weer in diezelfde valkuilen en vergeet ik mijn goede voornemens al vrij snel. Dit jaar heb ik het anders aangepakt en besloot ik zelfzorg écht een prioriteit te maken. Je kunt tenslotte niet goed functioneren op alle andere gebieden van jouw leven als je zelf niet goed in je vel zit. Daar is niemand bij gebaat. Om beter voor mijzelf te zorgen, maak ik gebruik van diverse platformen en apps. Al eerder deelde ik mijn 5 favoriete apps voor meditatie en mindfulness, maar er zijn nog heel veel andere apps die een belangrijke plek hebben veroverd op mijn telefoon en in mijn leven. Vandaag deel ik 5 organisatie apps die voor mij onmisbaar zijn geworden voor het organiseren van mijn persoonlijke leven en mijn werk.

#1 Google Calendar

work

De tijd dat Google alleen een zoekmachine was, is allang voorbij. Google heeft zijn invloed en diensten de laatste jaren behoorlijk uitgebreid en alhoewel ik alles behalve fan ben van Google+, vind ik andere diensten van Google zeker wel een aanwinst. Zo gebruik ik nu al meer dan een jaar de Google Calendar: een handige kalenderfunctie vanuit Google die goed te synchroniseren is met andere diensten op de desktop en smartphone en een absolute winnaar is onder de kalenders op het gebied van eenvoud en functionaliteit. Ik gebruik de Google Calendar voor al mijn blogplanningen en maak daarbij dankbaar gebruik van diverse kleurcodes en verschillende planborden. Je kunt desgewenst de kalender ook delen met andere gebruikers, notities toevoegen en zelfs een gastenlijst en uitnodigingen opstellen voor een evenement. Je krijgt toegang tot de Google Calendar met jouw Google account.

#2 Cozi Calendar

Cozi Calendar

Twee kalenders? Jazeker, want Cozi is zoveel meer dan een kalender! De Google Calendar gebruik ik voor het maken van mijn blogplanning, maar Cozi is onze gezinskalender, maar ook dé plek bij uitstek voor al onze ‘to do’-lijstjes, boodschappenlijstjes en verjaardagen. Omdat je met het gezin toegang hebt tot de agenda synchroniseert deze op alle toestellen van alle gezinsleden. Zo blijf je altijd op de hoogte van veranderingen in de agenda of op het boodschappenlijstje. Cozi is zowel op de desktop als op tablet en telefoon te gebruiken en heeft ook diverse handige widgets om jouw meest belangrijke lijstjes een hele pagina te geven op jouw telefoon. Zo heb je altijd jouw ‘to do’-lijstje of jouw boodschappenlijstje voorhanden. Dankzij Cozi ben ik uiteindelijk, na jaren tegenstribbelen, écht afgestapt van de papieren agenda. Je kunt een Cozi gold account aanschaffen om toegang te krijgen tot alle functies, maar zelfs de gratis versie is al ontzettend uitgebreid. Neem vooral een kijkje op de website van Cozi om alles te weten te komen over dit fijne platform.

#3 Pocket

Pocket

Pocket valt wellicht niet in dezelfde categorie als alle andere apps in dit artikel, maar is toch een fantastische tool om jouw online leven te organiseren. Je hoeft niet langer meer al jouw favoriete artikelen te bookmarken, in een lijstje te zetten of informatie over te nemen in een schriftje, want in Pocket kun je al jouw favoriete online content bewaren en bekijken. Deze content kun je vervolgens taggen, markeren als favoriet of in het archief bewaren en zo bewaar je al jouw favorieten op één plek. Ik bewaar niet langer meer mijn favoriete video’s op YouTube, mijn favoriete artikelen op Facebook en mijn favoriete blogs op Bloglovin’: alles wordt direct opgeslagen in Pocket via de handige sneltoets in Chrome. Omdat Pocket beschikbaar is voor de desktop, tablet en smartphone kun je met één account vanaf al jouw toestellen toegang krijgen en dit alles is ook nog eens helemaal gratis! Breng vooral een bezoek aan de website van Pocket voor meer informatie.

#4 Google Keep

mobile

Alhoewel ik alles behalve voorstander ben van het gebruiken van alle Googlediensten, ben ik toch uiteindelijk ook gezwicht voor Google Keep. Wat is dat programma handig! Google blinkt wat betreft hun platformen echt uit in functionaliteit en eenvoud. Google Keep is een soort groot notitieblok waar je al jouw hersenspinsels, plannen en lijstjes op kwijt kunt. Zo ver niks bijzonders, maar door de vele opties van Google Keep kun je jouw notities sorteren en organiseren volgens jouw favoriete systeem. Maak gebruik van diverse kleuren, geef de notities tags, stel een herinnering in, deel de notitie met anderen of kopieer deze naar Google Docs. Ook Google Keep is te gebruiken op diverse apparaten en heeft een handige widget voor de smartphone. Ik ben groot fan en gebruik het echt voor al mijn blogzaken. Je kunt met jouw Google account eenvoudig inloggen op Google Keep en aan de slag gaan.

#5 Evernote

Evernote

Het platform Evernote gebruik ik al enkele jaren tot grote tevredenheid. Evernote is een programma met zoveel mogelijkheden dat ik hier gerust kan bekennen dat ik zelf nog maar een klein gedeelte van de functies benut en snap. Je kunt het zien als een online werkplek, waar je notities in kunt maken, foto’s mee kunt maken, stemopnames mee kunt maken, maar ook alerts kunt instellen en in kunt tekenen. Door het handige gebruik van ‘notitieboekjes’ in Evernote zijn al je documenten overzichtelijk geordend en je hebt de mogelijkheid deze met anderen te delen. Zowel handig voor persoonlijk gebruik als voor werkgerelateerde zaken dus. Ik gebruik Evernote nu met veel plezier om mijn boek te schrijven en enige organisatie aan te brengen in mijn ‘brain dumps’. Je kunt de app van Evernote gebruiken, maar ook Evernote op jouw desktop of tablet installeren. Je kunt gratis een account aanmaken bij Evernote, maar dit ook uitbreiden naar een Plus, Premium of Business account met meerdere functies. Voor de simpele functies is dit niet nodig trouwens. Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website van Evernote.

Bron foto 3: http://www.cozi.com/
Bron foto 4: http://getpocket.com/

2 gedachten over “De 5 beste organisatie apps”

    1. Fijn is het he? Ik wilde jarenlang geen afstand doen van mijn notitieboekjes, maar ben nu toch wel heel erg blij dat ik ben overgestapt naar dit soort online alternatieven. Zo heb ik altijd alles bij de hand en met me mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *