Nationale Week Zonder Vlees

Nationale Week Zonder Vlees 2018

Dit jaar, van 5 maart tot en met 11 maart, vindt de allereerste editie plaats van de Nationale Week Zonder Vlees. De Nationale Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, bekend van De Hippe Vegetariër. In haar initiatief wordt ze gesteund door allerlei partners uit de voedselindustrie en heeft ze diverse bekende ambassadeurs, zoals Hadewych Minis, Sanne Vogel, Edith Bosch, Peter Lute en Leonie ter Veld. Samen zijn zij van mening dat elke dag vlees eten echt niet meer in deze tijd past en daarom pleiten ze voor een flexitarisch eetpatroon waarbij er vaker wordt gekozen voor vegetarische gerechten. Met de Nationale Week Zonder Vlees willen ze vegetarisch eten onder een breed publiek onder de aandacht brengen en laten zien dat vegetarisch eten smaakvol, veelzijdig, gezond en eenvoudig is!

De initiatiefnemers achter de  Nationale Week Zonder Vlees zullen willen met deze bijzondere themaweek aandacht vragen voor meer vegetarisch eten. Natuurlijk zijn ze hierin niet de enigen. We kennen natuurlijk soortgelijke initiatieven als Meat Free Monday, 30 Dagen Vegetarisch en de Vegan Challenge die deelnemers aansporen en ondersteunen bij een meer plantaardige lifestyle. De Nationale Week Zonder Vlees gaat echter verder. De organisatie hoopt het meest invloedrijke minder vlees initiatief te kunnen worden van Nederland. Dit doen zij niet alleen door het organiseren van de challenge en het managen van het platform en het online magazine. Isabel Boerdam organiseert namelijk samen met de partners en ambassadeurs nog veel meer activiteiten om aandacht te vragen voor dit initiatief. Zo verspreiden ze voorafgaand en tijdens de Nationale Week Zonder Vlees volop kennis over en inspiratie voor een plantaardig voedingspatroon via de websites, social media en magazines. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees en diverse bedrijven, universiteiten en pompstations hebben tijdens deze week een vergroot vegetarisch aanbod in het assortiment. Dit maakt vegetarisch buiten de deur eten wel heel makkelijk! Daarnaast wordt er ook volop gewerkt aan voorlichting en is er een presentatie ontwikkeld voor het basis- en middelbaar onderwijs waarmee docenten hun leerlingen meer kunnen leren over gezonde voeding en plantaardig eten.

De Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van maandag 5 maart tot en met zondag 11 maart. Op de website van de Nationale Week Zonder Vlees vind je een heleboel informatie over deze challenge en volop vegetarische kookinspiratie. Via de website kun jij je ook inschrijven. Na inschrijving ben je officieel deelnemer en ontvang je voor aanvangst van de challenge het digitale Week Zonder Vlees-magazine boordevol recepten, interviews, weetjes en nog veel meer. Deel ook zeker jouw ervaringen op social media met #weekzondervlees.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *