Meatless MeetUp XL

Meatless MeetUp XL in BlueCity

Aankomende week vindt de allereerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats: een themaweek georganiseerd om vegetarisch eten bij een breed publiek onder de aandacht brengen en te laten zien dat vegetarisch eten smaakvol, veelzijdig, gezond en eenvoudig is. Naast het speciale thema magazine en het online platform om deelnemers te ondersteunen in deze week, vinden er door het land diverse leuke activiteiten plaats rondom de Nationale Week Zonder Vlees. Zo organiseert de creatieve broedplaats BlueCity in Rotterdam op 7 maart de Meatless MeetUp XL: een vega(n) no waste lunch in combinatie met een rondleiding door het circulaire centrum zelf in dit bijzondere voormalig subtropisch zwemparadijs.

Ruim een jaar geleden schreef ik al eens een uitgebreid artikel over BlueCity. Ik ben enorm gefascineerd door circulair ondernemerschap en BlueCity is in Nederland toch wel echt een voorloper op het gebied van circulair ondernemen en duurzaam samenwerken. Inmiddels zijn er zo’n 30 circulaire bedrijven gevestigd in BlueCity. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met deze ondernemers en om het circulair ondernemen onder de aandacht te brengen. Wekelijks organiseert de Ugly Food Rescuers Club een Meatless Monday MeetUp-lunch, zoveel mogelijk gemaakt van (lokale) reststromen. Speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees wordt deze Meatless MeatUp nu extra groots aangepakt en is deze te bezoeken voor iedereen!

De lunch tijdens deze Meatless MeetUp XL bestaat uit diverse vega(n) krautgerechten die zijn gemaakt met de Rotterdamse Kraut. Deze Rotterdamse Kraut is het resultaat van de Krautfunding een tijd geleden voor het redden van maar liefst 405 afgedankte biologische kolen. Van deze Rotterdamse Kraut worden drie verschillende gerechten gemaakt en dit wordt geserveerd met pulled mushroom van Rotterzwam, eveneens een circulair ondernemer van BlueCity.

Ik ben helemaal enthousiast over dit mooie initiatief! Ik ben superbenieuwd naar de Rotterdamse Kraut en de pulled mushroom en wil al tijden het voormalig subtropisch zwemparadijs met al zijn creatieve ondernemers in het echt zien. Ik ben er dus zeker bij op woensdag 7 maart bij BlueCity aan de Maasboulevard 100 in Rotterdam! Het event duurt van 12.00 uur tot 14.00 uur. Wil jij ook bij deze Meatless MeetUp XL zijn? Kaartjes voor de lunch in combinatie met de rondleiding kosten slechts € 6,75 dus dat is absoluut de moeite waard. Alle informatie over het evenement en over het bestellen van de kaarten vind je op het Facebookevent van de Meatless MeetUp XL. Zie ik je daar op 7 maart?

Bron foto’s: BlueCity

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *