plant

Dat is pas goed nieuws! #38

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws.

Het enorme succes van Instock

Instock

Instock zet al een aantal jaren voedselverspilling op de kaart met hun restaurants, kookboek, workshops en foodproducten. Door met reststromen van supermarkten te werken, brengen ze voedselverspilling onder de aandacht, maar laten ze ook zien dat je nog van alles kunt maken van deze producten die anders verspild zouden worden. Instock groeit al jaren als kool, en door de enorme hoeveelheid voedsel dat zij redden, kunnen ze dit zelf allemaal niet verwerken. Daarom levert Instock nu ook aan andere horecagelegenheden, zoals restaurant The Colour Kitchen in Utrecht! Wat een fantastische samenwerking en wat fijn om te zien dat steeds meer horecagelegenheden openstaan voor de mogelijkheden van werken met reststromen.

Jumbo maakt groente en fruit eten leuk

fruit

Supermarktketen Jumbo is deze week gestart met een nieuwe actie om groente en fruit in de spotlight te zetten. Met ‘De reis van 5’ worden ouders en kinderen gestimuleerd om op een speelse manier te variëren met gezond eten. Zowel kinderen als volwassenen eten vaak nog steeds te weinig groente en fruit en de komende maanden wil Jumbo hier verandering in brengen met de opdrachtkaartjes van ‘De reis van 5’. Elk kaartje bevat een opdracht en hiermee gaan kinderen op speelse manier aan de slag met fruit en groente. Zo maken ze bijvoorbeeld hun eigen gezonde piratenbootje of maken ze een ‘finding Nemo’ na in hun yoghurtschaaltje. Ik ben heel benieuwd naar de andere opdrachtkaartjes en juich dit initiatief van harte toe!

Ondernemers duiken op plantaardig eten

vegan burger

Je weet pas echt dat iets een succes is wanneer succesvolle ondernemers en bedrijven zich er massaal aan wagen en het eigen maken. Zo ook met plantaardig eten. Steeds meer ondernemers brengen plantaardige producten op de markt en vooral in de schappen van de supermarkten is dit merkbaar. In het interessante artikel van RTLZ komen diverse ondernemers aan het woord en maak je kennis met diverse producten op de markt, waaronder Charly’s All Is Fair, BOON en SNCKBR.

Bron foto 2: InstockThere are no comments

Add yours