5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Sostrene Grene.

#1 Glazen potten en flessen

5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

In een duurzaam huishouden zijn glazen potten en flesjes onmisbaar. Je kunt hier jouw zelfgemaakte limonade, saus, tapenade, notenpasta en nog heel veel meer in bewaren, maar ze zijn ook ideaal om eten en drinken in mee te nemen. Bij Sostrene Grene vind je een uitgebreid assortiment aan glazen potten en flesjes in allerlei soorten en maten voor een heel betaalbare prijs.

#2 Houten speelgoed

5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

Sostrene Grene is echt heel leuk om te winkelen voor kinderen. Ze hebben de leukste schriftjes, kleurboekjes en knutselspullen, maar ook heel veel speelgoed. Ik vind persoonlijk het houten speelgoed bij Sostrene Grene altijd heel leuk en het is ook nog eens een stuk steviger en duurzamer dan al die plastic speeltjes die je vaak in de schappen van winkels ziet.

#3 Verpakkingsvrije thee

5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

Aan het eind van de winkelroute bij Sostrene Grene kun je altijd winkelen voor allerlei foodproducten. Op deze afdeling vind je ook diverse containers met verpakkingsvrije thee. Hier kun je zelf thee scheppen in een hoeveelheid naar keuze en een verpakking naar keuze. Deze thee is verkrijgbaar in diverse verrassende smaken zoals drop, kweepeer en zomernacht.

#4 Zero waste keukengerei

5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

Eenvoud en natuurlijke materialen staan centraal in het design van de producten van Sostrene Grene en daarom kun je hier uitstekend terecht voor zero waste keukengerei. Denk aan duurzame flessenborstels, herbruikbare thee- en koffiefilters en soapbars. Veel van deze producten worden ook nog eens verpakkingsvrij of verpakkingsarm verkocht.

#5 Hobbymaterialen

5x duurzaam winkelen bij Sostrene Grene

Creatieve zielen kunnen hun hart ophalen bij Sostrene Grene want je vindt hier allerlei leuke knutselspullen in de schappen. Voor de DIY’er is deze winkel dan ook echt een uitkomst want je kunt hier allerlei soorten garen, kwasten, naalden en overige benodigdheden vinden. Zo maak je met deze betaalbare materialen de leukste cadeaus, speeltjes en kledingstukken zelf.

Nog meer duurzaam winkelen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *