Duurzaam beddengoed HEMA

Duurzaam slapen met HEMA

Tot voor kort stond ik nooit zo stil bij de kwaliteit en de productie van mijn beddengoed. Ik ging er min of meer vanuit dat er geen duurzame alternatieven waren voor het kussen en het dekbed waar je toch elke nacht onder slaapt. Gelukkig blijken er wel degelijk heel veel mogelijkheden te zijn om jouw nachtrust te verduurzamen en sinds kort helpt HEMA hierbij een handje. Je kunt vanaf nu namelijk bij HEMA terecht voor duurzaam beddengoed!

Dat je bij HEMA uitstekend duurzaam kunt winkelen, liet ik jullie al zien in het artikel ‘5x duurzaam winkelen bij HEMA‘. Maar naast het biologisch katoen, herbruikbare zakjes, biologische etenswaren, ecologische schoonmaakmiddelen en bamboe servies kun je nu ook bij HEMA terecht voor duurzaam beddengoed. HEMA heeft namelijk, in samenwerking met hun leverancier, een duurzaam dekbed en kussen ontworpen dat gemaakt is van gerecyclede PET verpakkingen, ook wel Rpet genoemd. Het klinkt misschien een beetje vreemd, slapen onder een dekbed dat gevuld is met plastic. Alhoewel dekbedden traditioneel werden gevuld met dons, zijn er steeds meer mensen die slapen onder een synthetisch dekbed. Zo anders is een dekbed gemaakt van gerecyclede PET verpakkingen dus niet, maar wel een stuk duurzamer. Rpet is een prima alternatief voor de traditionele vullingen. Het isoleert en reguleert vocht net zo goed, maar biedt daarbij ook nog eens een heel duurzame en efficiënte oplossing voor de verwerking van plastic. PET flessen en overige verpakkingsmaterialen vormen namelijk een groot deel van ons afval en door dit gerecyclede materiaal te gebruiken voor dit soort duurzame producten wordt het restafval sterk verminderd, net als de CO2-uitstoot. De hoezen van het dekbed en het kussen zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Je kunt het dekbed en het kussen gewoon wassen en gebruiken zoals je gewend bent.

Duurzaam beddengoed HEMA

Natuurlijk heb ik het dekbed en het kussen direct uitgeprobeerd. Ik was gelijk onder de indruk van de kwaliteit van het dekbed. De hoes voelt zijdezacht aan en het dekbed, een 4-seizoenen dekbed bestaande uit een herfstdeel en een lentedeel, is heerlijk warm en zacht. Omdat ik een enorme koukleum ben heb ik direct beide delen aan elkaar geknoopt en in mijn dekbedhoes gestopt. De eerste nacht was het even wennen onder een nieuw dekbed, maar omdat het dekbed zo heerlijk warm en vooral dik is, sliep ik al snel als een roosje daarna. Nou ja, in mijn geval als een uitgeputte en overwerkte moeder met chronisch slaaptekort. Maar desalniettemin kan ik dit dekbed echt aan iedereen aanraden! Vooral omdat het zo dik en warm is, zal opstaan en uit je warme bed komen ‘s ochtends nog lastig worden. Het kussen is ook een echte aanwinst. Ik ben nogal gehecht aan mijn eigen kussen en vind andere kussens, bijvoorbeeld in hotels, altijd tegenvallen. Dit nieuwe kussen daarentegen is echt zo fijn! Het is zacht en toch stevig en je zakt er heerlijk in weg. Mocht je niet aan een nieuw dekbed toe zijn, dan kan ik toch iedereen aanraden om dit kussen uit te proberen. Ik ben in elk geval verkocht.

Het nieuwe dekbed is nu verkrijgbaar bij HEMA vanaf € 100,-. Het kussen is verkrijgbaar voor € 25,-. Wil je meer weten over dit nieuwe beddengoed? Neem dan een kijkje op de website van HEMA voor meer informatie over het duurzame dekbed en kussen van HEMA.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een product dat naar mij is toegestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

5 gedachten over “Duurzaam slapen met HEMA”

  1. Awel ja, dringend nieuwe kussens nodig hier! En de prijzen vallen goed mee, want donsdekens kosten algauw 200 euro, enfin het onze toch, en da’s ook zo’n vierseizoens.

    1. Ik vind de prijs ook zeker meevallen. Een beetje kwalitatief goed vierseizoenendekbed is nu eenmaal wat duurder, maar het dekbed is de prijs dubbel en dwars waard. Ik heb nog nooit zo lekker geslapen!

  2. Pingback: Goede voornemens 2018: update #2 – Dit is Leen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *