Brandpunt+

Kijktip: Brandpunt+ – De Klimaatkantelaars

Dat Nederland in beweging is en er steeds meer aandacht is voor positieve ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid, mag duidelijk zijn. Nog nooit was er zoveel aandacht voor plantaardig eten, consuminderen, duurzame energie, ecologisch wonen en milieubewust leven. Er zijn veel bedrijven, organisaties en individuen die hier een waardevolle bijdrage aan leveren en in de nieuwe serie ‘De Klimaatkantelaars’ van Brandpunt+ zullen de mensen die meewerken aan het verduurzamen van Nederland aan het woord komen. In drie afleveringen komen de grootste vervuilende sectoren aan de beurt en de mensen die zich met hart en ziel inzetten om juist hier verandering te bewerkstelligen.

Brandpunt+ kan worden gezien als de opvolger van de achtergrondrubriek Brandpunt. Dit programma is eerder dit jaar gestopt na bijna 60 jaar. Brandpunt+ neemt het stokje over en zal meer ingaan op de grote thema’s van deze tijd en zal niet alleen de focus leggen op problemen en uitdagingen, maar ook perspectief bieden en mogelijke oplossingen in de schijnwerpers zetten. Brandpunt+ begint met deze ambitieuze missie met hun driedelige reportage over ‘De Klimaatkantelaars’. In drie afleveringen neemt Brandpunt+ specifieke sectoren die bekend staan als grote vervuilers onder de loep. In de eerste aflevering komt veeteelt aan bod en maak je kennis met Jaap Korteweg, oftewel De Vegetarische Slager, en de innovaties op het gebied van plantaardig vlees. In aflevering twee ligt de focus op de scheepvaart en gaat Brandpunt+ op zoek naar de beste en meest duurzame brandstoffen. In de laatste aflevering komt het zeer actuele debat over gas aan bod en wordt er ingezoomd op een mogelijk alternatief voor gas: waterstof.

De presentatie van dit drieluik is in handen van Henk van der Aa en Liesbeth Staats. De eerste aflevering van ‘De Klimaatkantelaars’ over veeteelt is uitgezonden op 1 februari en is terug te zien via Uitzending Gemist. De volgende afleveringen, over de scheepvaart en over gas,  worden uitgezonden op 8 en op 15 februari om 20.25 uur op NPO 2. Wil je meer weten over deze interessante nieuwe serie? Neem dan een kijkje op de website van Brandpunt+.

Bron foto: Hans-Peter van Velthoven @ KRO-NCRV

2 gedachten over “Kijktip: Brandpunt+ – De Klimaatkantelaars”

    1. Het is een leuke aflevering! Ik vond het persoonlijk niet heel ‘vernieuwend’, maar dat komt ook omdat ik juist deze ontwikkelingen op de voet volg. Maar ik kan me voorstellen dat ze met deze reeks een heel nieuwe groep geïnteresseerden bereiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *