Circl Zuidas

Week van de Circulaire Economie 2018

Van 15 tot en met 19 januari wordt de Week van de Circulaire Economie georganiseerd. Tijdens deze bijzondere themaweek staat de opmars van circulair ondernemen centraal en openen diverse organisaties die circulair ondernemen hun deuren voor geïnteresseerden. Hier kunnen zowel bedrijven als particulieren zich laten inspireren en informeren door de koplopers op het gebied van circulair ondernemen op allerlei fronten. Wil je alles weten over het hergebruiken van grondstoffen en het verminderen van afval als onderneming, overheid of als particulier? Dan is deze themaweek een echte aanrader!

Momenteel staan er al meer dan 50 events voor deze themaweek op de agenda en deze events vinden plaats door het hele land. De duurzame Eindhovense start-up E-waste Arcades zal deze week op de campus van diverse onderwijsinstellingen aanwezig zijn met hun Funky Phone Challenge. Hier kunnen mensen met hun afgedankte elektronica spellen spelen op een spelcomputer. De onderwijsinstellingen gaan een challenge aan om te bepalen wie de meeste mobieltjes kan verzamelen. Van Amsterdam tot Apeldoorn kun je deze week aanschuiven voor een inspiratiesessie StartCirculair, georganiseerd door ABN AMRO, HNK en Bascommunicatie. Tijdens deze inspiratiesessies krijgen geïnteresseerden een inleiding op circulair ondernemen, delen enkele succesvolle koplopers hun persoonlijke ervaring en ontvang je tips om zelf te starten met circulair ondernemen. In Amersfoort kunnen gemeentes een interessant event bijwonen om handvatten te krijgen om zelf meer circulair te worden en in gesprek gaan met andere gemeentes om zo ervaringen te delen. Ook Rijkswaterstaat doet mee aan de Week van de circulaire economie en heeft een uitgebreid programma opgesteld voor de hele week. Zo kun je onder andere in Utrecht een lezing ‘Op weg naar circulair afval’ bijwonen of een lezing ‘Van autobezit naar autodelen. Wat kan je zelf doen?’Bij circulair paviljoen Circl in Amsterdam valt ook elke dag van deze themaweek een bijzondere activiteit bij te wonen: van een Blue Monday Rave tot de debatavond NRC Live: de kracht van circulair.

De Week van de Circulaire Economie 2018 vindt plaats van 15 januari tot en met 19 januari door het hele land. Voor een overzicht van alle activiteiten die worden georganiseerd kun je een bezoek brengen aan de website van Circulaire Ondernemen. De meest activiteiten zijn vrij te bezoeken voor zowel ondernemers als particulieren, maar vaak is een inschrijving vooraf wel wenselijk.

Bron foto: Circl via De WolvenThere are no comments

Add yours