The Story of Microfibers

Kijktip: The Story of Microfibers

Alhoewel ik deze maand alweer 35 jaar oud word, ben ik nog lang niet uitgeleerd. Ik blijf lezen, documentaires kijken en mijzelf bijscholen over allerlei onderwerpen die ik interessant vind. Zo ontdekte ik onlangs dat The Story of Stuff Project nog een aantal indrukwekkende video’s heeft uitgebracht die ik nog niet had gezien. Natuurlijk deel ik die ook graag met jullie! Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met The Story of Microfibers: een korte, maar heldere uitleg over de milieuproblematiek veroorzaakt door microvezels in onze synthetische kleding.

The Story of Microfibers

The Story of Stuff Project is een organisatie opgericht door Annie Leonard. Je kent haar wellicht wel van de eerste video ‘The Story of Stuff‘ of het gelijknamige boek. De film heeft meerdere prijzen gewonnen en was het begin van een flinke reeks korte video’s over allerlei maatschappelijk relevante en kritische geanimeerde video’s. In deze korte video’s laat het team achter The Story of Stuff Project de kijker niet alleen kennismaken met een dringend probleem, er worden ook oplossingen aangedragen en hierdoor zijn kijkers beter geïnformeerd, maar ook uitgerust met een actieplan om hun eigen negatieve impact te verkleinen. Ik denk dat hierin het succes van The Story of Stuff Project schuilt.

The Story of Microfibers

In één van hun recentere video’s ‘The Story of Microfibers’ legt de organisatie de kijker een heel actueel probleem voor: de gezondheidsrisico’s en milieubelasting van microvezels uit onze synthetische kleding. In minder dan 3 minuten weet de organisatie dit probleem heel tastbaar en begrijpelijk uit te leggen aan de hand van wederom een indrukwekkende animatie. Je kunt de video hieronder bekijken, maar ook het aanbod aan video’s bekijken via het YouTube-kanaal van The Story of Stuff Project.

Al eerder verschenen van The Story of Stuff Project de volgende korte en indrukwekkende video’s:There are 6 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Er is altijd meer te leren. Dat is ook een beetje de valkuil van duurzaam willen leven; je ontdekt steeds weer nieuwe dingen en voor je het weet word je er een beetje door overweldigd. Ik probeer de focus vooral te houden op een paar zaken die ik heel belangrijk vind en de rest wel in mijn achterhoofd te houden, zo blijft het te behappen.


Post a new comment

CommentLuv badge