The American Book Center

The American Book Center in Amsterdam

Alhoewel ik steeds meer minimaliseer op boeken in huis en steeds vaker kies voor het lezen van een digitaal boek via Kobo Plus, heb ik toch nog altijd een zwak voor mooie boeken. Ik wordt oprecht gelukkig in een boekenwinkel en wil ontzettend hebberig al mijn favoriete titels direct meenemen. Alhoewel ik mijn weg wel vind in elke boekenwinkel, zijn er toch een paar boekenwinkels die mijn hart voorgoed hebben gestolen en waar ik mij urenlang kan vermaken. The American Book Center op het Spui in Amsterdam is één zo’n winkel. Deze prachtig ingerichte boekenwinkel staat tjokvol met prachtige Engelse boeken en je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het hier. Een waar walhalla voor iedere boekenliefhebber.

The American Book Center

The American Book Center is al sinds mijn eerste bezoeken aan Amsterdam een favoriet adres van me. Zelfs toen mijn Engels nog erbarmelijk slecht was, werd ik al hebberig bij binnenkomst. De boekenwinkel opende in 1972 de deuren als discountwinkel, maar ontwikkelde zich door de jaren heen en is nu een onmisbare boekenwinkel met enorm Engelstalig assortiment. De winkel in Amsterdam wordt vaak genoemd als één van de mooiste boekenwinkels in de wereld en dat is geheel terecht. De torenhoge ronde kast in het midden van de zaak is een echte eyecatcher en de opzet van de winkel geeft je het gevoel dat je een knusse boekenwinkel bezoekt terwijl het assortiment het aanbod van een knusse boekenwinkel ruim voorbij streeft.

The American Book Center

Bij The American Book Center verkopen ze Engelstalige boeken en tijdschriften in nagenoeg elk denkbare genre. Op de begane grond vind je een ruime selectie aan tijdschriften, populaire boektitels, mode- en kunstboeken en cadeauboeken.  Als je de trap neemt naar de eerste verdieping kom je langs de prachtige ronde kast vol met onder andere reisboeken en cadeauboeken. Op de eerste verdieping kunnen liefhebbers van science fiction en fantasy, kookboeken, kinderboeken en comics hun hart ophalen en op de tweede verdieping vind je onder andere de romans, poëzie en een ruime selectie aan non-fictie. Her en der vind je ook nog andere producten in het assortiment, zoals bordspellen, ansichtkaarten, notitieboeken en merchandise. Vanwege het ruime aanbod vind je hier titels die je elders niet zo snel kunt kopen, maar ook merchandise en spellen die in Nederland relatief onbekend zijn.

The American Book Center

In de vestiging vind je een gezellige koffiehoek waar je plaats kunt nemen voor een hapje en een drankje tijdens het winkelen. Erg groot is de koffiehoek niet, maar het biedt wel een fijne gelegenheid om jouw mogelijke aankopen eens goed door te bladeren met een kop koffie erbij. Naast dat je bij The American Book Center uren kunt rondneuzen in het assortiment, en plaats kunt nemen voor een kop koffie en iets lekkers in het knusse café, kun je hier ook diverse activiteiten bijwonen. Zo organiseert de boekenwinkel regelmatig een boekpresentatie, expositie, boekeninruilactie, signeersessie of borrel op locatie. Via hun website houden ze klanten op de hoogte van deze activiteiten. Daarnaast kun je in de winkel ook terecht om jouw eigen boeken te publiceren en verkopen!

The American Book Center

Je vindt The American Book Center aan het Spui 12 in Amsterdam. De winkel heeft ook een vestiging in Den Haag: deze is te bezoeken aan de Lange Poten 23. Voor meer informatie over deze fijne winkel en het ontzettend uitgebreide assortiment kun je een bezoek brengen aan de website van The American Book Center. Alhoewel The American Book Center allang geen discounter meer is, krijgen studenten, docenten en ouderen nog steeds 10% korting in de winkel en profiteren ook Booklover Card-houders van korting op hun aankopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *