boeken

Awkward Duckling deelt uit

Allereerst wens ik jullie natuurlijk allemaal een fantastisch 2018 toe! Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en dat jullie vol positiviteit aan het nieuwe jaar beginnen. Ik in elk geval wel! Aan het eind van het jaar krijg ik altijd ontzettend de behoefte om mijn hele leven op orde te krijgen en om met een schone lei het nieuwe jaar in te gaan. Dat is natuurlijk een onhaalbaar streven, maar het ruimt doorgaans wel lekker op in huis. Ook dit jaar heb ik de laatste weken flink opgeruimd in huis, met als gevolg een flink aantal dozen vol met spullen voor de kringloopwinkel en een flinke stapel boeken die ik eigenlijk niet (meer) gebruik, maar waar ik graag iemand anders nog blij mee zou maken. En wie zouden daar nu blijer mee zijn dan de lezers van Awkward Duckling? Daarom begin ik dit jaar goed met een grootse weggeefactie van deze boeken! Wil jij ook kans maken op één van deze boeken? Lees dan snel verder!

Awkward Duckling weggeefactie

De boeken heb ik door de maanden heen ontvangen voor een review of zelf aangeschaft. Ik kijk de boeken eigenlijk nog heel weinig in en dat is natuurlijk heel erg zonde. Daarom maak ik er graag iemand anders mee blij! De ‘regels’ van de weggeefactie zijn simpel. Ik heb 6 boeken geselecteerd om weg te geven en ik hoor graag welk boek jij graag zou willen hebben. Laat onder dit artikel een berichtje achter met jouw favoriet en wie weet staat het boek binnenkort bij jou in de kast! Reacties zijn welkom tot en met 7 januari. Ik zal de betreffende boeken onder de geïnteresseerden verloten en de ‘winnaar’ zal op 8 januari bericht ontvangen. Het boek komt dan zo snel mogelijk naar je toe! Wil je meer weten over de boeken voor je jouw keuze maakt? Hieronder vind je een korte beschrijving en een link naar mijn review van elk boek.

De kleine wereldverbeteraar

De kleine wereldverbeteraar

Het boek ‘De kleine wereldverbeteraar’ van Guusje Slagter neemt je mee op een bijzondere reis langs mooie verhalen, wijze levenslessen en onmisbare duurzame tips. Ik vond dit boek een bijzondere beleving en maak nu graag iemand anders blij met dit mooie verhaal. In het boek schrijft Guusje Slagter over een hoofdpersoon wiens dagelijks leven op verrassende wijze overhoop wordt gegooid door het ontvangen van mysterieuze brieven. In deze brieven maakt ze kennis met mooie verhalen, leert ze wijze lessen en wordt ze aangezet tot nadenken over haar eigen routines en haar eigen leven. Een uitgebreide review vind je in mijn artikel over ‘De kleine wereldverbeteraar’.

Het klein verzet

Het Klein Verzet

Het boek ‘Het klein verzet’ van Tine Hens is gevuld met mooie en inspirerende voorbeelden van mensen en initiatieven die zich inzetten voor een mooiere wereld. Van wildtuinierders tot een transitiestraat en van windmolenbouwers tot lokale ruil- en deeleconomieën: alles komt aan bod in dit inspirerende boek. Het boek laat duidelijk zien dat positieve verandering niet per definitie van bovenaf hoeft te komen om effect te hebben. Een uitgebreide review van het boek lees je in mijn artikel over ‘Het klein verzet’.

Guerrilla Food

Guerrilla Food

Het wildplukhandboek ‘Guerrilla Food’ van Remco van der Leij maakt wildplukken in eigen land toegankelijk voor iedereen. Het boek is geen enorm naslagwerk, maar biedt juist een duidelijk overzicht van enkele veelvoorkomende producten in Nederland die je heel eenvoudig kunt wildplukken. Denk hierbij aan kastanjes, paardenbloemen, koolzaad en brandnetel. Je vindt in het boek informatie over hoe je de soort herkent, maar ook over de plukperiode en de bereidingswijze. Meer informatie over het boek vind je in mijn review van ‘Guerrilla Food’.

Vegadutchie 

Vegadutchie

Het boek ‘Vegadutchie’, opnieuw uitgebracht onder de titel ‘De Vegan Verleiding’, is het eerste boek van Jolijn Pelgrum, ook wel bekend van het blog Vegadutchie. In het boek deelt ze talloze gezonde vegan recepten voor elk moment van de dag, maar ook handige recepten om je eigen verzorgingsproducten te maken van natuurlijke ingrediënten. Haar bananen-ontbijtbrood met chocola is sinds het begin al een groot favoriet geweest in huis! Meer informatie over het boek vind je in mijn artikel over ‘Vegadutchie’.

Veggie very much

Veggie Very Much

Van het kookboek ‘Veggie very much’ is op Awkward Duckling nooit een uitgebreide review verschenen. Het kookboek, geschreven door Mirjam Leslie-Pringle, staat boordevol vegetarische recepten voor elk moment van de dag, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er nog nooit mee gekookt heb. Daarom vind ik het ook zo ontzettend zonde om het boek gewoon in de kast te laten staan en maak ik er graag iemand anders blij mee.

Puur natuurlijk koken

Puur Natuurlijk Koken

Het kookboek ‘Puur natuurlijk koken’ van Tom Hunt is een kookboek vol seizoensgerechten gemaakt met eerlijke, lokale en natuurlijke producten. Het boek is zó opgesteld dat je in één oogopslag kunt zien met welke heerlijke producten uit het seizoen je kunt koken en staat ook vol tips om voedselverspilling tegen te gaan omdat het boek het principe ‘van-wortel-tot-vrucht’ hanteert: zoveel mogelijk eetbare delen van de groente worden gebruikt om zo verspilling tegen te gaan. De vormgeving van het boek is daarbij ook nog eens prachtig dus al met al is het boek een echte aanrader voor iedereen die graag in de keuken staat en duurzaam wil koken. Een uitgebreide review van het boek vind je in mijn artikel over ‘Puur natuurlijk koken’.

Wil je meedoen aan deze actie en kans maken op één van deze boeken? Laat mij in de comments weten welk boek jij graag binnenkort in jouw boekenkast ziet staan en wie weet ontvang je deze volgende week al in jouw brievenbus! Volg Awkward Duckling ook zeker op Facebook om op de hoogte te blijven van de weggeefactie. 

Bekendmaking winnaars van de weggeefactie

De weggeefactie die ik vorige week organiseerde was een groot succes. Er bleek veel animo te zijn voor mijn boeken en vooral  ‘De kleine wereldverbeteraar’, ‘Guerrilla food’ en ‘Vegadutchie’ bleken jullie erg leuk te vinden. Ik heb uit de vele reacties de gelukkigen geselecteerd via loting, dat leek mij de meest eerlijke methode, en de winnaars van deze loting hebben vanmorgen een e-mail ontvangen in hun inbox. Gefeliciteerd Lotte, Manon, Marije S., Djuli, Kirsten en Eva W.!

Helaas heb ik niet iedereen blij kunnen maken met een exemplaar van één van mijn boeken, maar de weggeefactie beviel mij, en jullie volgens mij ook, heel goed dus ik vermoed dat ik deze in de toekomst wel een vervolg zal geven. Voor de gelukkige winnaars van de weggeefactie: check zeker even jouw e-mail inbox vandaag, als het goed is heb je bericht. Nadat je mij jouw adresgegevens hebt toegestuurd, zal ik het pakketje met het betreffende boek verzenden (natuurlijk in zoveel mogelijk gerecycled materiaal). Heel veel leesplezier!There are 32 comments

Add yours
 1. Anita H.

  Ik ga voor “Guerrilla Food”. Ik had me voor dit jaar al voorgenomen om aan de slag te gaan met brandnetels en ander “onkruid”. Dit boek komt reuze van pas.

 2. Ellis

  Een heel fijn gebaar van jou! Ik stem alvast op Puur Natuurlijk Koken. Met mijn nieuwe kas in de tuin komt deze zeker van pas. Alvast een fijn 2018 gewenst, en ik kijk uit naar jouw volgende blogs!

 3. Jessi

  De kleine wereldverbeteraar is een boek dat ik een tijd terug op mijn te lezen lijst heb gezet en waar ik enorm naar uitkijk! Ik zou het dus graag willen uitlenen. Ik ga het nadien mogelijk wel weer doorgeven, want ik doe niet aan boeken stof laten kweken 🙂

 4. Marieke

  Gelukkig nieuwjaar! Ik herken de opruimkriebels haha. Ik ben heel benieuwd naar het boek van puur natuurlijk koken. Ik ga dit jaar met een eigen moestuin beginnen en het lijkt me heel tof om alle delen van planten te gebruiken in gerechten. Daar kan dit boek mij heel goed bij helpen!

 5. Winfie

  Een heel gelukkig nieuwjaar! Wat een mooi gebaar van je. <3 Ik zou heel graag het boek Guerilla food winnen. Ik ben nog vrij nieuw in wildplukland, maar vind het zó leuk om te doen en om het te delen met anderen. Mensen kijken me weleens verbaasd aan, maar zijn vaak positief verrast als ze de resultaten proeven.

 6. Marjolein

  Wat een leuke passende actie.
  Ik zou graag Guerrilla Food een tijdje willen inzien en gebruiken, omdat ik vaak wildpluk. Vaak doe ik maar wat met de wildpluk en smaakt altijd goed, maar daar wat meer gestructureerd ermee bezig zijn is mooi.

 7. Marije

  Wat een leuk begin van het jaar om hier aan mee te kunnen doen.
  Ik zou graag guerrilla food willen lezen. Na de kennis te hebben vergaard geef ik het boek graag door.

 8. Nathalie

  Oohooo! Scrambled kikkererwten, daar ben ik benieuwd naar! Ik ben al jaren vegetariër en beginnend veganist. Alle informatie over voedingsmiddelen, alle recepten, ik lees ze graag! Het boek Vegadutchie lijkt me heel waardevol.

 9. Melanie

  De beste wensen!

  Ik zou graag mee willen loten voor het boek ‘puur natuurlijk koken’.

  2018 wordt namelijk het jaar waar in ik mijn levenstyle wil gaan veranderen naar duurzaam. En over een aantal jaar zelf naar (deels) zelfvoorzienend.

 10. Petra

  Wat attent dat je dit doet! Ik ben erg benieuwd naar het boek De kleine wereldverbeteraar, hopelijk mag ik hem dit jaar tijdelijk op mijn nachtkastje leggen. Als hij uit is, geef ik hem graag weer door!

 11. Manon

  Gelukkig nieuwjaar! Wat leuk dat je op deze manier je boeken weggeeft. Ik zou graag ‘het klein verzet’ willen lezen. Lijkt me een goed boek om weer vol op inspiratie te krijgen voor het nieuwe jaar.

 12. Jessica

  Wat een leuk idee om je boeken op deze manier een tweede leven te geven en anderen te inspireren!

  Het boekje “het klein verzet” spreekt me wel aan. Vooral omdat ik zelf altijd op zoek ben naar manieren om een klein verschil te maken. “I alone cannot change the world, but I can cast a stone to create many ripples.” Een quote die ik probeer zoveel mogelijk in mijn eigen leven te integreren. Ik ben niet perfect, maar ik denk dat kleine dingen wel een verschil kunnen maken voor anderen en voor de wereld. En ik denk dat jij dat ook wel doet, door nu jouw inspirerende boeken door te geven. 🙂

  Een fijn jaar gewenst met veel ripples! 😉

 13. Eva

  Wat een duurzaam idee om deze boeken een ‘tweede ronde’ te geven! Ik vind het ook leuk dat je vraagt waarom iemand een bepaald boek graag wilt hebben. Dat zou je je bijna van elk ‘ding’ even af moeten vragen. Op die manier sta je toch even stil bij wat je echt leuk en belangrijk vindt. Ik zou graag meeloten voor ‘puur natuurlijk koken’ omdat ik samen met mijn familie op een missie ben om duurzamer én voedzamer te eten, waarbij we graag meer bewust willen zijn over ons voedsel en waar het vandaan komt.

 14. Marloes

  Wat een leuk initiatief! ? Mijn zusje begint dit jaar aan de opleiding voor veganistisch kok en ik zou haar graag het boek GUERRILLA FOOD cadeau doen zodat ze deze mooie manier van voedsel vinden&bereiden toe kan passen om uiteindelijk een bijzondere maaltijd aan te kunnen bieden aan nieuwsgierige eters? ? ?

 15. Mathilde

  Oh, ik volg Jolijn al een hele tijd maar ben het boek nog niet tegengekomen in de Belgische boekhandels… Wat zou het fijn zijn om die in mijn brievenbus te vinden! Een heel fijn 2018 gewenst!

 16. Marije

  Oeh super leuk! Ik ben sinds afgelopen jaar vegetarisch en sinds ik een italiaans meisje heb ontmoet die kastanjes uit het bos haalt om te eten ben ik om. Daarom zou ik graag het boek Guerrilla Food willen winnen om meer te weten te komen van ik nog meer kan eten van uit het ”wild”. Ben super benieuwd naar dit boek!

 17. Lotte

  Wat een enorm leuk idee om gewoon boeken aan je lezers via internet weg te geven! Weet je iig zeker dat ze goed terecht komen. Het lijkt me heel leuk om de kleine wereldverbeteraar te ontvangen. Ik ben namelijk sinds kort bezig proberen wat ‘groener’ te leven en kan daarom wel wat tips bruiken!

 18. Marije

  De kleine wereldverbeteraar lijkt me een mooi boek om dit nieuwe jaar mee te beginnen. Ik volg je blog niet niet zo lang, maar ik kan hier uren doorbrengen! Super interessant allemaal!

 19. Simon d

  Beste wensen voor jullie allemaal!
  Laten we er een mooi jaar van maken, van klein en groot verzet.
  En om nog extra inspiratie op te doen heb ik dan nog wel interesse in het boek ‘het klein verzet’.

 20. lien

  Het laatste boek Puur Natuurlijk Koken lijkt me echt een topper! van mijn moeder heb ik altijd veel tips meegekregen van speciale plantjes die je in de keuken kan gebruiken en verscillende invloeden van verschillende keukens. Dit boek lijkt me een zeer welkome aanvulling op mijn ervaring en mijn interesse om meer te gebruiken van elke plant en minder te verspillen!


Post a new comment