Experimenteren met Gratis Geld

Kijktip: Lauren! en het geld

Zoals jullie misschien wel weten, kijk ik vrij weinig televisie. We hebben geen televisieabonnement en als we dan al iets kijken dan is het via Uitzending Gemist of Netflix. Toch kom je zo af en toe een programma tegen dat je echt niet wilt missen. Zo tipte Marin van Groene Avonturen onlangs de serie ‘Lauren! en het geld’. In deze serie, bestaande uit vier afleveringen, onderzoekt Lauren Verster de invloed van geld op mensen en op ons leven. In één van deze aflevering gaat ze op bezoek bij een groep mensen in ons land die aan de macht van geld probeert te ontsnappen en samenwerken aan een ander soort maatschappij.

In de betreffende aflevering ‘Lauren! en het geld’ brengt presentatrice Lauren Verster een bezoek aan Het Levende Dorp in Dalfsen. In dit bijzondere dorp leven diverse mensen die streven naar een maatschappij waar geld en bezit minder centraal staan. In het bos van Dalfsen hebben de bewoners elk hun eigen plekje off-grid opgebouwd, maar er wordt volop samengewerkt aan een toekomst waarin ze in harmonie leven met elkaar en de natuur in hun Levende Dorp. Je maakt in de aflevering kennis met de huidige bewoners van deze gemeenschap en zij laten de kijkers kennismaken met alle manieren waarop ze experimenteren met hun concept van het Levende Dorp. De droom? Om in harmonie met de natuur te leven in een daadwerkelijk levend huis gemaakt van levende en groeiende bomen. Om dit te financieren organiseren ze diverse activiteiten in en rond het dorp, zoals bijvoorbeeld het Living Village Festival.

Wil jij meer weten over deze bijzondere gemeenschap en deze mooie mensen en hun toekomstdroom? Of wil je gewoon zien hoe het ook anders kan? Kijk dan deze aflevering van ‘Lauren! en het geld’ zeker terug! Je kunt alle afleveringen van ‘Lauren! en het geld’ terugkijken via de website van AVROTROS of via Uitzending Gemist. Wil je meer weten over deze bijzondere woongemeenschap? Neem dan een kijkje op de website van Het Levende Dorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *