The Green Kitchen at Home

Kookboektip: The Green Kitchen at Home

Dat ik groot fan ben van Green Kitchen Stories zal niet als een verrassing komen. Ik heb al hun kookboeken in huis staan en deel regelmatig mijn favoriete recepten uit hun boeken en van hun blog op Awkward Duckling en mijn Pinterestpagina. Ik was dan ook heel blij dat hun nieuwste kookboek ‘The Green Kitchen at Home’ onlangs verscheen in het Nederlands. Vandaag lees je alles over dit prachtige kookboek volop kookinspiratie voor heerlijke vegetarische gerechten.

The Green Kitchen at Home

Sinds 2009 bloggen David Frenkiel en Luise Vindahl op Green Kitchen Stories over hun kook- en reisavonturen. Ze delen de heerlijkste vegetarische recepten en ondertussen krijg je een kijkje in hun turbulente leven. Het allereerste kookboek van Green Kitchen Stories, The Green Kitchen, verscheen in 2013 en dit boek was direct zo’n succes dat een vervolg niet uit kon blijven. In 2015 verscheen The Green Kitchen Travels en in 2016 verscheen The Green Kitchen Smoothies. Het stel heeft zowel professioneel als persoonlijk niet stilgezeten. In de afgelopen jaren is hun gezin flink uitgebreid en op het moment van schrijven hebben David en Luise hun derde kindje mogen verwelkomen. Al deze veranderingen hebben natuurlijk ook geleid tot een verandering in de keuken en dat was ook direct de aanleiding voor het schrijven van hun nieuwste kookboek: The Green Kitchen at Home. In dit nieuwe kookboek delen ze de favoriete gerechten van hun gezin. Gerechten die gezond en vooral makkelijk te bereiden zijn. Want met een druk huisgezin is het best een uitdaging om elke dag iets lekkers, gezonds en creatiefs op tafel te zetten.

The Green Kitchen at Home

De gerechten in ‘The Green Kitchen at Home’ zonder onderverdeeld in de hoofdstukken Koelkastfavorieten, Ontbijt, Handige maaltijden, Doordeweeks, In het weekend, Spreads en bijgerechten en Nagerechten. Voor elk moment van de dag vind je in het boek wel een smakelijke maaltijd die relatief eenvoudig te bereiden is en ook nog eens heel erg gezond is. Dat is tenslotte het handelsmerk van Green Kitchen Stories: vegetarische maaltijden van gezonde ingrediënten die zijn geïnspireerd door diverse wereldkeukens. Naast al deze recepten vind je in het boek ook handige informatie over eenvoudige ingrediënten die niet mogen ontbreken in de voorraadkast en een handig register om ingrediënt om jouw favoriete gerechten snel terug te vinden.

The Green Kitchen at Home

Natuurlijk hebben wij weer volop gekookt uit dit kookboek. Mijn verwachtingen waren natuurlijk hoog want ik heb al de nodige ervaring met de recepten van Green Kitchen Stories. Toch wisten David en Luise me ook dit keer weer te verrassen met hun eenvoudige en smakelijke gerechten. Onze absolute favoriet uit het boek is de Mediterrane ovengroentes met halloumi. Deze eenvoudige ovenschotel is, ondanks de eenvoudige bereiding, enorm smaakvol en biedt heel veel ruimte voor variatie. Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke recepten om te proberen: van de smaakvolle basisproducten voor de voorraadkast tot heerlijke fruitige ontbijtjes.

The Green Kitchen at Home

De gerechten in het boek zijn allemaal vegetarisch en vaak ook vegan te maken met een kleine aanpassing. Hetzelfde geldt als je glutenvrij eet. Daarnaast wordt er bij nagenoeg elk recept een handige tip gegeven om ingrediënten te vervangen voor speciale diëten of voor een verandering van smaak. Zoals we gewend zijn van David en Luise is ook dit boek weer prachtig vormgegeven. Elk recept is voorzien van een prachtige foto waar je spontaan trek van krijgt en door het hele boek heen lees je kleine anekdotes over hun ervaringen op reis en in de keuken.

The Green Kitchen at Home

Het kookboek ‘The Green Kitchen at Home’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te koop. Neem ook zeker eens een kijkje op het blog Green Kitchen Stories voor nog veel meer inspiratie.

Deze review bevat een affiliatelink naar Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *