cat

Dat is pas goed nieuws! #36

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws.

Een keurmerk voor een goed gemaaide berm

bloemen

In Trouw was deze week een interessant artikel te lezen over de invoering van een keurmerk voor goed gemaaide bermen. De laatste jaren is er in toenemende mate aandacht voor begroeiing langs de wegen en het belang van deze weelderige bermen voor de biodiversiteit. Waar in het verleden deze bermen zo snel mogelijk werden kort gewiekt, is er tegenwoordig meer aandacht en zorg voor deze bloemen en planten. Nu heeft de Vlinderstichting ook een heus keurmerk in het leven geroepen voor een goed maaibeheer van bermen en groenstroken. Dit om de biodiversiteit te bevorderen en ecologisch beheer een prioriteit te laten worden bij gemeentes, provincies, Rijkswaterstaat en de groenbedrijven die zij inhuren voor dit onderhoud. Nu ben ik geen groot voorstander van eenvoudigweg overal maar een keurmerk voor verzinnen en opplakken, maar soms kan een keurmerk instellen wel degelijk helpen bij het geven van een impuls voor verduurzaming en ik hoop dat dit ook hiervoor gaat gelden.

Gerrit Hiemstra: strijder tegen klimaatonzin

goed nieuws

Iedereen die wel eens een kijkje neemt op Twitter kan wel eens een tweet van Gerrit Hiemstra voorbij hebben zien komen. Sinds tijden zet deze weerman zich niet alleen in voor de voorlichting van het publiek wat betreft het weer, maar ook voor de voorlichting over klimaatverandering en duurzamer leven. De Volkskrant betitelde hem afgelopen week als weerwoordman: op Twitter maakt hij pap van iedereen die klimaatonzin verkondigd. Zo heeft hij onder andere Thierry Baudet van repliek gediend toen deze beweerde dat klimaatverandering overdreven is en een toename van CO2 goed is voor planten. Het artikel is ontzettend interessant als je meer wilt weten over de persoon Gerrit Hiemstra en al zijn humoristische, doch geheel terechte, tweets van de laatste tijd. Het is fijn dat er in deze barre tijden, waarin het debat maar al te vaak wordt gedomineerd door types als Donald Trump en Thierry Baudet, er ook nog mensen zijn als Gerrit Hiemstra. Als je deze man nog niet volgt op Twitter, doe dat dan zeker!

Vegan Ben & Jerry’s

Ben & Jerry's

We hebben er in Nederland even op moeten wachten, maar nu is het dan eindelijk zover: vegan Ben & Jerry’s ijs! In 2016 schreef ik al over de lancering van de allereerste vegan ijssmaken van Ben & Jerry’s in Amerika, maar vanaf volgende week liggen de eerste vegan ijssmaken van Ben & Jerry’s ook in de Nederlandse winkels. De eerste smaken die verkrijgbaar zijn als vegan variant zijn Chunky Monkey en Chocolate Fudge Brownie. De nieuwe smaken zijn gemaakt met amandelmelk en vegan brownies en erg smakelijk als ik de eerste berichten mag geloven!There is 1 comment

Add yours

Post a new comment