goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #34

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws. 

Papieren telefoongids houdt op met bestaan

telefoon

Dit jaar verschijnt de papieren editie van de telefoongids voor de allerlaatste keer. De papieren versie van de telefoongids zal vanaf volgend jaar niet meer gedrukt worden omdat de meeste mensen simpelweg geen gebruik meer maken van deze versie en enkel nog digitaal zoeken naar telefoonnummers. Daarnaast wordt de uitgave van het telefoonboek door steeds meer mensen als verspillend gezien. Ik vind dit persoonlijk een fantastische ontwikkeling omdat het jaarlijks enorm veel papier uit zal sparen!

De zonnepanelenrevolutie

zonnepanelen

Op De Correspondent was deze week een heel interessant artikel te lezen over de wereldwijde revolutie van schone energie. In het artikel wordt de schone energie revolutie aangeduid als de grootste revolutie sinds het internet. Ieder uur komen er 31.000 zonnepanelen bij. Aan het woord komt Auke Hoekstra: expert op het gebied van duurzame ontwikkeling. Hij beschrijft een model bestaande uit 5 bouwstenen dat kan dienen als motorblok van de toekomst. Het is een ontzettend interessant artikel over de toekomst van ons energielandschap en de impact daarvan op onze leefomgeving.

Van woestijn naar oase

oase in woestijn

Voor de Wereld van Morgen publiceerde deze week een ontzettend positief en mooi artikel over een mogelijke oplossing voor verwoestijning. Een groep Chinese onderzoekers presenteerde op de United Nations Convention to Combat Desertification een nieuwe technologie om woestijngrond te bewerken tot vruchtbare landbouwgrond. De nieuwe techniek maakt gebruik van een specifieke pasta gemaakt van celwanden van planten dat de zaden en planten kan beschermen bij de groei en water, voedingsstoffen en zuurstof vasthoudt. Zo kan een woestijngebied voordelig, effectief en duurzaam worden veranderd in een groene oase en dat heeft ontzettend veel voordelen in veel woestijngebieden wereldwijd.

Tiny houses in Gouda

Gouda

De Tiny House Movement zal ook in 2018 in rap tempo doorgroeien in ons land. Talloze initiatieven en tiny house wijken zijn al in ontwikkeling en daar komen weer nieuwe projecten bij. Zo werd deze week bekend dat bij station Goverwelle bij Gouda nieuwe tiny houses zullen worden gebouwd. Er is gekozen voor tiny houses op deze locatie om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag op de woningmarkt in en rond Gouda. Tiny houses bieden een fantastische oplossing voor de krapte op de woningmarkt, vooral omdat ze ideaal zijn voor starters en alleenstaanden.

De Statiegeldalliantie blijft groeien

zwerfafval

Vorig jaar november werd de Statiegeldalliantie opgericht: een samenwerkingsverband tussen diverse organisaties, bedrijven en overheden in Nederland en België dat zich inzet om statiegeld op alle blikken en flessen in te laten voeren. De samenwerking was vanaf het begin al een groot succes en blijft ook in 2018 onverminderd doorgroeien. Waar de alliantie begon met 21 leden, is de samenwerking ondertussen uitgegroeid tot een flinke alliantie van 101 organisaties! Zo komt de invoering van statiegeld op alle blikken en flessen er wel!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *