Minimaliseermaand

Februari Minimaliseermaand

De meeste mensen die zich bezighouden met minimaliseren, zullen met veel plezier het blog Moeders Minimalisme volgen. Dit blog is het platform van Dieuwke en op haar blog en haar bijbehorende Facebookpagina’s deelt ze ontelbaar veel tips en informatie over minimalisme. Om meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met minimalisme organiseert ze jaarlijks in februari de Minimaliseermaand: een maand waarin je als deelnemer elke dag een kleine opdracht krijgt waarmee je direct aan de slag kunt. Zo ben je spelenderwijs, met begeleiding, effectief aan het opruimen en minimaliseren in huis. Ook dit jaar kun je in februari weer meedoen aan de Minimaliseermaand.

Dat een minimaliseerronde hier in huis weer hoognodig is, werd mij pijnlijk duidelijk bij de weekendschoonmaak in de slaapkamers en badkamer. Ongemerkt waren er weer talloze tubes, doosjes en speeltjes de kamers ingeslopen en de opruimronde van eind vorig jaar leek haast geen effect te hebben gehad. Hoog tijd dus om weer met de spreekwoordelijke bezem door het huis te gaan en hoe kan dat nu beter dan aan de hand van een gestructureerde challenge? Door middel van kleine opdrachtjes word je tijdens de Minimaliseermaand uitgedaagd om eens kritisch te kijken naar jouw offline en online leven. Wat kan er eigenlijk weg en hoe kun je deze specifieke ruimte verduurzamen? De kleine opdrachten, zoals ‘zoek minimaal twee kledingstukken uit de kast uit die weg kunnen’ of ‘bekijk je Facebook en Twittervrienden eens, ontvolg minstens 10 vrienden en/of groepen’, zijn laagdrempelig en maken het voor iedereen interessant om deel te nemen. Alhoewel de Minimaliseermaand elk jaar in februari wordt georganiseerd, is het vanwege het laagdrempelige karakter zeker een challenge die je elke maand opnieuw zou kunnen uitvoeren. Maar laten we maar eens beginnen met februari!

In het artikel over Februari Minimaliseermaand op Moeders Minimalisme vind je meer informatie over de challenge en daar kun je ook een handige pdf downloaden met alle opdrachten van de maand in één handig overzicht. Ik heb er in elk geval nu al zin in! Ga jij ook meedoen met de Minimaliseermaand?

Heb je de smaak te pakken en wil je verder minimaliseren in huis? Lees dan ook zeker de volgende artikelen:

 There are 2 comments

Add yours

Post a new comment