Mijn favoriete boeken uit 2017

Nu het nieuwe jaar officieel is begonnen (mentaal zat ik al even in 2018, eerlijk gezegd) zijn er natuurlijk een heleboel leuke boekreleases om naar uit te kijken. Zo verschijnt er binnen enkele maanden een nieuw boek van Comptoir Libanais, verschijnt in maart het boek ‘Een pleidooi voor verveling’ van Manoush Zomorodi en wacht ik nog steeds vol spanning op de nieuwste Nederlandse release van Thug Kitchen. Maar ook 2017 had veel te bieden op boekengebied, laten we dat niet vergeten. Vandaag zet ik mijn 5 favoriete boeken uit 2017 op een rij om jullie te inspireren. Wellicht vind je er een leuke leestip tussen voor de laatste dagen van deze kerstvakantie?

Steeds leuker

Steeds Leuker

Met stip op nummer 1 staat voor mij persoonlijk het boek ‘Steeds leuker‘ van Jelle Hermus. Het boek verscheen pas aan het eind van 2017, maar was direct in het hele land een groot succes. Niet zo gek, want het boek is heerlijk vlot, begrijpelijk en humoristisch geschreven. Het boek is een echte aanrader voor iedereen die streeft naar verandering, een gelukkiger leven en meer rust, maar dan binnen de grenzen van wat mogelijk, reëel, betaalbaar en praktisch is. In ‘Steeds leuker’ deelt Jelle al zijn ervaringen en levenslessen op het gebied van vrijheid, blijheid en betekenis middels de Broednest Methode: een eenvoudig toepasbare methode waarbij je verandering in kleine stappen introduceert in je leven om grootse en blijvende verandering teweeg te brengen. Het boek ‘Steeds leuker’ is nu bij de meeste boekhandels te koop en onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en als e-book verkrijgbaar.

Dit is een goede gids

Dit is een goede gids

Ik heb door de jaren heen de nodige groene handboeken gelezen, maar nog nooit was ik zo enthousiast over een duurzame gids als over ‘Dit is een goede gids’ van Marieke Eyskoot.  ‘Dit is een groene gids’ is een duurzaam handboek voor alles op het gebied van verzorging, eten en drinken, wonen, werken, reizen, feestdagen vieren en gezinsleven en biedt een schat aan informatie, adressen, websites en merken voor iedereen die zijn of haar leven wil verduurzamen. Belangrijke cijfers en weetjes worden afgewisseld met interviews, tips voor duurzame adressen, mooie merken en interessante personen en zo blijft het boek boeien en verrassen. Wil je in 2018 jouw lifestyle vergroenen? Dan is deze gids de beste koop wat mij betreft. ‘Dit is een goede gids’ is algemeen verkrijgbaar en onder andere  te koop bij Bol.com en verkrijgbaar als e-book.

De edele kunst van not giving a f*ck

De edele kunst van not giving a fuck

Een andere favoriet die ik dit jaar ontdekte was het boek ‘De edele kunst van not giving a f*ck‘ van Mark Manson. Ik luisterde het boek eerst via Storytel, maar kreeg daarna het Engelse boek cadeau. Het boek laat zich het beste omschrijven als een zelfhulpboek dat de boodschap van andere zelfhulpboeken met de grond gelijk maakt. De schrijver houdt een pleidooi voor het geven van minder fucks: voor minder hard proberen en te accepteren dat tegenslagen bij het leven horen. In het boek gaat hij verder en dieper in op het omgaan met tegenslagen, disfunctionele denkpatronen en het nastreven van doelen. Het boek is algemeen verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te koop in de Engelse versie.

De kleine wereldverbeteraar

De kleine wereldverbeteraar

Een onverwachte favoriet dit jaar was het boek ‘De kleine wereldverbeteraar‘ van Guusje Slagter. Ik ontving het boek als recensie exemplaar en genoot van het verhaal vanaf de eerste pagina. De schrijfster wil met dit boek de wereld een stukje beter maken door de lezers mee te nemen in een proces van bewustwording door middel van prachtige verhalen en wijze lessen. De hoofdpersoon in het verhaal ontvangt van de één op de andere dag mysterieuze brieven waardoor haar dagelijks leven op verrassende wijze overhoop wordt gegooid. Via deze brieven maakt ze kennis met mooie verhalen, leert ze wijze lessen en wordt ze aangezet tot nadenken over haar eigen routines en haar eigen leven. Het boek ‘De kleine wereldverbeteraar’ is nu algemeen verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te koop.

The Green Kitchen at Home

The Green Kitchen at Home

Het nieuwste kookboek van David Frenkiel en Luise Vindahl, ook wel bekend van hun blog Green Kitchen Stories, is Green Kitchen at Home. Het boek verscheen eind 2017 en is alweer het vierde kookboek van het duo. Zoals we gewend zijn, staat het boek boordevol gezonde en vegetarische recepten voor elke maaltijd, maar in dit boek wordt vooral de nadruk gelegd om eenvoudig, snel en kindvriendelijk koken. Een review van het boek volgt nog snel want we zijn nog volop aan het koken met het boek. Het boek is overal verkrijgbaar en onder andere bij Bol.com te koop.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke boeken verschenen in 2017, maar dit zijn mijn absolute favorieten van het afgelopen jaar. Ook in 2018 zal ik mijn nieuwe favoriete titels delen op Awkward Duckling. Alle leestips en kookboektips die ik tot nu toe heb gedeeld, vind je hier.  Welk boek of kookboek heeft het afgelopen jaar de meeste indruk op jou gemaakt?

Dit artikel bevat enkele affiliatelinks van Bol.com. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.  

5 gedachten over “Mijn favoriete boeken uit 2017”

  1. Hi, sinds een aantal jaar volg ik Jelle en lees bijna alle artikelen. Nu vraag ik mij sterk af of het boek dan nog wel meerwaarde heeft.
    Hoe kijk jij hier tegenaan?
    Groeten

    1. Hoi Sue! Daar was ik in het begin ook een beetje bang voor, ook omdat ik eigenlijk al zijn artikelen al had gelezen, maar het boek heeft zeker meerwaarde. Natuurlijk herhaalt hij bepaalde ideeën ook in zijn boek en heeft hij sommige concepten ook online uitgelegd, maar in het boek komt het allemaal heel goed samen tot één filosofie en wordt het grote geheel van zijn theorie ineens duidelijk. Het is echt een gids waar je stap voor stap mee aan de slag kan en dat ik toch veel praktischer dan zijn losse artikelen op de website, vind ik persoonlijk. Ik hoop dat je hier iets aan hebt?

    1. Goed is het boek he? Ik vond het ook een eyeopener met een paar behoorlijk wijze levenslessen en daarnaast was het ook gewoon een fijn boek om te lezen vanwege de leuke schrijfstijl en toon. Heel veel plezier nog met het boek!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *