Flying Tiger

5x duurzaam winkelen bij Flying Tiger

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzaamheid en willen actieve stappen zetten om hun dagelijks leven te vergroenen. Maar, hoe doen je dat als je een beperkt budget hebt en niet in een stad woont waar je op elke hoek van de straat een hippe conceptstore hebt met duurzame gadgets? Nou, ik kan je vertellen dat duurzaam leven en duurzame producten aanschaffen eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Steeds meer grote winkels hebben hun assortiment uitgebreid met handige duurzame producten die voor iedereen betaalbaar en toegankelijk zijn. Voor jouw glazen (weck)potten ga je naar de Xenos, zonnepanelen kopen we gewoon bij IKEA, biologisch katoenen hemdjes zijn volop verkrijgbaar bij HEMA en herbruikbare koffiebekers voor onderweg en katoenen tasjes zijn werkelijk waar overal te koop. Om jullie te laten zien dat duurzaam winkelen in elke winkelstraat van Nederland mogelijk is deel ik handige tips voor duurzame producten in de schappen van de meest favoriete winkels van winkelend Nederland. Op deze manier wil ik laten zien dat duurzaam leven helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Vandaag in de schijnwerpers: Flying Tiger.

Flying Tiger is een van origine Deense winkel die de eerste winkel opende in 1995 in Kopenhagen. Sinds die tijd is de populariteit van de keten enorm toegenomen en in 2008 opende de winkel de eerste vestiging in ons land. Deze eerste winkel was gevestigd in Arnhem, maar ondertussen is Flying Tiger ook te bezoeken in steden als Almere, Amersfoort, Enschede, Groningen, Haarlem, Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht en Den Bosch. Het assortiment van Flying Tiger laat zich nog het best vergelijken met een winkel als HEMA: het aanbod is erg divers, kleurrijk en bovendien vooral voordelig. Het is dus niet gek dat Flying Tiger in een paar jaar tijd zo enorm populair is geworden in ons land. Niet alles in het aanbod van de winkel is even duurzaam of robuust, maar je kunt hier zeker een aantal producten vinden die helemaal passen bij een duurzame lifestyle. Ik tip vandaag 5 van deze producten uit de winkels van Flying Tiger.

#1 Glazen potjes

Flying Tiger

Alhoewel het assortiment van Flying Tiger vrij regelmatig wisselt, hebben ze altijd wel leuke glazen potten en flessen op voorraad. Deze leuke glazen kruidenpotjes zijn bijvoorbeeld ideaal in huis om kruiden en specerijen in te bewaren en kun je ook heel eenvoudig weer laten bijvullen bij een lokale winkel. Zo wordt de verpakkingsvrije keuken wel heel makkelijk en gezellig!

#2 Houten speelgoed

Flying Tiger

Bij Flying Tiger hebben ze altijd een breed en verrassend aanbod aan speelgoed en veel speelgoed is van hout gemaakt en ook nog eens heel betaalbaar. Ik geef altijd de voorkeur aan houten speelgoed omdat het veel langer mooi blijft dan plastic en bij Flying Tiger slaag je zeker voor iets leuks.

#3 Duurzaam keukengerei

Flying Tiger

Flying Tiger heeft een best ruim assortiment aan keukenspullen en veel van deze tools zijn onmisbaar in een duurzame keuken. Zo heb ik al jaren deze handige maatlepeltjes en maatbekers om precies af te meten hoeveel ik van een ingrediënt nodig heb in een recept. Wat mij betreft onmisbaar in de keuken en zo ga je ook nog eens eenvoudig verspilling tegen.

#4 Herbruikbare bekers en bakjes

Flying Tiger

Om afval te voorkomen (en ook nog eens voordeliger uit te zijn) is het altijd aan te raden om je eigen eten en drinken van huis mee te nemen. Met de leuke herbruikbare bekers en bakjes van Flying Tiger wordt dat nog leuker en makkelijker en die leus is natuurlijk helemaal zero waste-proof!

#5 Bamboe keukengerei

Flying Tiger

Bij Flying Tiger verkopen ze veel producten van bamboe. Dit materiaal is in groeiende mate populair omdat het heel robuust is en ook nog eens duurzaam is qua teelt. Bamboe groeit namelijk heel snel en heeft maar weinig bestrijdingsmiddelen en interventie nodig bij de teelt. Wat mij betreft dus zeker een goed alternatief voor plastic.

5x duurzaam winkelen bij Flying Tiger

Nog meer duurzaam winkelen:

2 gedachten over “5x duurzaam winkelen bij Flying Tiger”

  1. Hi! Hoe zit het met de arbeidsomstandigheden waar deze producten gemaakt worden? Weet je dat ook toevallig? Ik ben daar heel nieuwsgierig naar. Het aanbod voor duurzame producten wordt steeds beter, maar leidt dat ook tot consuminderen? Wat denk jij?

    1. Bij grote ketens is het heel lastig omdat zij toch snel van assortiment wisselen, voor een lage prijs hun producten aanbieden en snel moeten kunnen inspringen op vraag. Meestal betekent dat wel dat het zwaartepunt dan komt te liggen bij de fabrieksarbeiders en dat komt meestal de arbeidsomstandigheden niet ten goede. Ik weet wel dat in China de arbeidsomstandigheden geleidelijk aan iets beter worden en de lonen iets hoger worden, maar andere productielanden die nu meer in trek zijn, blijven wel achter helaas.

      De vraag over consuminderen is heel interessant! Ik verdiep me steeds meer in consumentengedrag en er zijn wel bepaalde verschillende ‘consumenttypes’ te onderscheiden. Er is een groeiende groep mensen die meer stilstaat bij het duurzame aspect van producten, mits dit toegankelijk en betaalbaar is (vandaar deze reeks artikelen). Dit zijn consumenten die bijvoorbeeld bewust kiezen voor biologisch/fairtrade/dierproefvrij/verpakkingsarm. Vaak ligt er dan een zwaartepunt op één van deze aspecten omdat het gewoon lastig is om alles goed te willen doen. Dan zijn er ook nog consumenten die zich richten op consuminderen, mede door de minimaliseerhype de laatste jaren of juist vanuit financieel oogpunt. Er zijn consumenten die kiezen voor consuminderen en bij aankopen heel bewust kiezen voor specifieke duurzame producten, maar dit zijn vaak de mensen die dit alles doen vanuit milieuoverwegingen (zoals ikzelf). Dat is echt een subgroep die wel steeds groter wordt, maar tot op heden niet de grootste groep consumenten is. Maar ik heb wel het gevoel dat het steeds meer samenkomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *