Comptoir Libanais

Comptoir Libanais in Utrecht

Onlangs bracht ik voor het eerst een bezoek aan het relatief nieuwe restaurant Comptoir Libanais in Utrecht. Ik was al jaren fan van het restaurant zonder er ooit een stap binnen te hebben gezet en een bezoek aan het restaurant stond dan ook al jaren op mijn must visit-lijstje voor wanneer ik eens een keer naar Engeland zou gaan. Dit vooral door een groot gebrek aan goede en bekende Libanese restaurants in ons land. Ik was dan ook dolenthousiast toen het restaurant een vestiging opende in ons land en mijn man kent mij zo goed dat hij wist dat niets mij blijer zou maken voor ons jubileum dan een bezoek aan Comptoir Libanais. Hij vond het zelf ook geen straf trouwens! Vorige maand was het dan zover en genoten wij urenlang van de heerlijkste hapjes uit de Libanese keuken van Comptoir Libanais.

Comptoir Libanais

Het restaurant Comptoir Libanais is sinds enkele maanden gevestigd in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Normaal gesproken een plek in Utrecht die ik zo snel mogelijk doorliep om naar het écht gezellige centrum te gaan, maar sinds de renovatie heeft het winkelcentrum steeds meer te bieden. Zo vind je hier steeds betere restaurants, waaronder een vestiging van saladebar SLA en Comptoir Libanais. Van buiten lijkt het restaurant wat aan de kleine kant, maar laat je niet misleiden. Van binnen is het restaurant enorm ruim en biedt het ruimte aan een heleboel klanten. En dat is maar goed ook, want ook tijdens ons bezoek bleek weer eens hoe ontzettend populair dit restaurant is.

Comptoir Libanais

Comptoir Libanais is bij een bezoek een heuse beleving. Het restaurant is één en al kleur en kitsch en voelt daardoor, zelfs gezien de vele zitplaatsen, nog heel knus en warm. Het personeel is heel hartelijk en loopt de hele avond de benen uit het lijf. Alhoewel de recensies voor het restaurant heel lovend zijn, wordt de trage bediening keer op keer weer opgemerkt. Geheel onterecht wat mij betreft. Het is nu eenmaal druk en je moet even op je eten wachten, maar onder het genot van een drankje en met goed gezelschap is dat helemaal geen straf. Ik verwacht in elk geval niet dat ik, wanneer ik een restaurant bezoek, binnen een uur tot anderhalf uur weer buiten sta.

Comptoir Libanais

Maar laat ik het eens over het menu hebben, want daarvoor kom je tenslotte bij Comptoir Libanais. Het menu is zeer uitgebreid en biedt echt voor ieder wat wils. Je begint je maaltijd natuurlijk goed met één van de smakelijke mezze. Hierbij heb je de keuze uit dips als muhammara, hummus of labneh met pitabrood, een freekeh, fattoush of tabouleh salade, falafel of de soep van de dag. Wij kozen voor de tweepersoons mezze schotel die geheel vegetarisch was en ons de mogelijkheid gaf om allerlei mezze te proeven van de kaart. De schotel was erg uitgebreid en alles was even heerlijk! Als hoofdgerecht kun je kiezen voor diverse grillgerechten, wraps, grote salades of een tajine.  Wij kozen voor de fattet moussaka, een aubergine moussaka met warme tahina, en de aubergine tahine met als bijgerecht de batata harra. Alles was even heerlijk! Als toetje deelden we nog een selectie aan baklava (want dat wil je niet missen), maar eigenlijk zaten we al veel te vol. Hieronder een impressie van de maaltijd, al doet de foto de gerechten absoluut geen eer aan!

Comptoir Libanais

Ik kan iedereen een bezoek aan Comptoir Libanais van harte aanbevelen. We hebben genoten van de gezelligheid en van het fantastische menu en omdat het zo moeilijk kiezen was omdat er zoveel lekkers op de kaart staat, zijn wij min of meer gedwongen om snel maar weer eens terug te keren. Tot die tijd hebben wij in elk geval het kookboek van Comptoir Libanais in huis om zelf te experimenteren met de gerechten. Je kunt Comptoir Libanais bezoeken aan de Catharijne Esplanade 49 in Utrecht, in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. Het restaurant is 7 dagen per week te bezoeken voor zowel de lunch als het diner, of natuurlijk voor een hapje en drankje tussendoor. Voor meer informatie over dit gezellige restaurant kun je een bezoek brengen aan de website van Comptoir Libanais. Hier kun je het gehele menu ook bekijken.

Ook leuk in Utrecht:

2 gedachten over “Comptoir Libanais in Utrecht”

  1. Ohh, dit klinkt zo fantastisch! Ga ik zeker snel eens naartoe. Bedankt voor de tip, want ondanks dat het in mijn eigen stadje is, wist ik nog niet dat het er zit. Hoog Catherijne vermijd ik normaal gesproken ook als de pest 😉

    1. Ik hoop van harte voor de nieuwe ondernemers in Hoog Catharijne dat het imago van het winkelcentrum nog op te poetsen is want niemand lijkt groot fan te zijn van de locatie ;). Jammer, want sowieso zijn SLA en Comptoir Libanais absoluut een bezoek waard! Gelukkig vind je ze vlakbij de uitgang dus hoef je niet het hele winkelcentrum door :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *