Boerenmarkt Losser

Boerenmarkt Losser

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de boerenmarkt Losser, ook wel de gezelligste boerenmarkt van Twente genoemd.

Boerenmarkt Losser

In de regio Twente zit je zeker goed als je houdt van heerlijk en lokaal eten en drinken. Je vindt hier enorm veel boerenbedrijven, boerderijwinkels en verkooppunten van seizoensproducten en alsof dat nog niet genoeg is, kun je hier bijna elk weekend wel een bezoek brengen aan een gezellige boerenmarkt waar diverse ondernemers uit de buurt zich verzamelen. Zo vind je op één locatie allerlei lokale en seizoensproducten bij elkaar! Eén van deze leuke boerenmarkten is de boerenmarkt Losser die elke laatste zaterdag van de maand wordt georganiseerd in het centrum van Losser: een kleine plaats vlakbij Enschede en aan de grens met Duitsland. Elke maand verzamelen diverse aanbieders uit de regio zich om hun waren aan te bieden op deze gezellige markt en elke maand is er een ander thema te beleven.

Boerenmarkt Losser

Op de boerenmarkt vind je onder andere de kraam van Oold Bleank met vers fruit van eigen teelt en de kraam van Bakkerij Alink met heerlijk brood en banket. Bij de kraam van Keuper Kaas en de kraam van Kaamps Kaas proef je heerlijke boerenkazen gemaakt met melk van eigen koeien en bij de kraam van Holterman Geitenkaas ben je aan het juiste adres voor diverse ambachtelijke geitenkazen. Bij de kraam van De Pindakaaspot vind je een divers aanbod aan ambachtelijke pindakazen en bij de kraam van Masto Hereford winkel je voor kwaliteitsvleesproducten. Herman Boersma biedt op de markt diverse smakelijke fruitjams aan en bij Tutti Il Benne vind je diverse Italiaanse specialiteiten. Dit is slechts een greep uit het aanbod: de markt bestaat uit een aantal vaste aanbieders, maar elke maand worden zij versterkt door nieuwe deelnemers of entertainers en specialisten binnen het thema.

Boerenmarkt Losser

De boerenmarkt Losser is elke laatste zaterdag van de maand te bezoeken rondom de Brinkstraat in het centrum van Losser. De markt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de markt en de aanbieders kun je een bezoek brengen aan de website van de boerenmarkt Losser.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: Sophie Bik @ https://www.facebook.com/BoerenmarktLosser/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *