Volkshotel

Het Volkshotel in Amsterdam

Het Volkshotel is gelegen aan de drukke Wibautstraat in Amsterdam: een straat waar tot enkele jaren geleden maar vrij weinig te beleven was, maar waar je tegenwoordig struikelt over de leuke hotspots. Ook het Volkshotel brengt flink wat leven in de brouwerij aan de Wibautstraat. Op deze creatieve plek is namelijk bijna 24 uur per dag wel iets te beleven. Je kunt hier een hotelkamer boeken, werken op één van de flexwerkplekken, een werkruimte van één van de creatievelingen bezoeken, eten en drinken in het restaurant, borrelen in de cocktailbar  en dansen in club Canvas. Door deze veelzijdigheid is het Volkshotel met recht een creatieve broedplaats te noemen en absoluut een bezoek waard voor een hapje, drankje, dansje of gewoon om even rustig aan het werk te gaan in een inspirerende omgeving.

Volkshotel

Het Volkshotel is gebouwd in het oude kantoor van de Volkskrant. Aan de buitenkant is het pand nauwelijks veranderd, maar binnen komt deze historie naadloos samen met de nieuwe functie van het pand en een modernere stijl. De architectuur en het interieur van het pand waren in handen van Steven Steenbruggen en Studio Müller van Tol en samen hebben zij ervoor gezorgd dat er in het interieur volop verwijzingen zijn naar de historie van het gebouw en dat de originele elementen van het gebouw tot hun recht komen. Geloof me als ik zeg dat het pand er wellicht aan de buitenkant niet zo indrukwekkend uitziet, maar dat je aangenaam verrast zult worden als je eenmaal binnen bent.

Volkshotel

Het nieuwe pand heeft ontzettend veel functies. Je kunt hier bijvoorbeeld relatief voordelig een kamer huren in het hotel, maar er zijn ook diverse ruimtes beschikbaar om te huren voor een evenement, conferentie of vergadering. In het pand vind je ook Canvas: een restaurant en club inéén. Canvas is gevestigd op de zevende verdieping van het pand en heeft een dakterras tot zijn beschikking. Hiermee is een bezoek aan zowel het restaurant als de club een unieke gelegenheid om te genieten van het mooie uitzicht over de stad. Hier worden ook regelmatig bijzondere feesten gegeven, zoals een nieuwjaarsfeest of de terugkerende Canvas Nacht. Op het dakterras vind je ook diverse bubbelbaden en een sauna. Iedere zondag is deze Badplaats open voor iedereen om te genieten van een ontspannen bad- of stoomsessie onder het genot van een drankje. Daarnaast wordt er hier ook regelmatig een yogasessie georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Ben je een echte nachtvlinder en geniet je van obscure muziek en optredens? Dan is een nachtelijk bezoek aan Doka een aanrader.

Volkshotel

Broedplaats VKG in het Volkshotel is dé plek waar de creatievelingen in het pand samenkomen en werken aan allerlei moois. Hier zijn de ondernemers, bedrijven en creatieve geesten gevestigd die er mede voor verantwoordelijk zijn dat het Volkshotel nu is zoals het is. Zij hebben hier hun werkruimte en werken, zowel zelfstandig als in samenwerking, aan allerlei mooie producten en projecten. Deze Broedplaats wordt gerund door Urban Resort: een stichting die broedplaatsen ontwikkelt en beheert voor kunstenaars, zzp’ers en starters door heel Amsterdam. Door een plek te bieden waar ruimte is voor samenwerking en betrokkenheid en waar de huur laag is, maken ze het ondernemers en creatievelingen makkelijker om te experimenteren en werken aan hun ideeën. In Broedplaats VKG vind je onder andere de werkruimtes van Buro Nana (retail & branding studio), Daisy Lee (naaistudio voor onder andere burlesque outfits), Fink (muzieklabel voor lokaal talent) en Buro Curious (experience creators).

Volkshotel

Ik streek, tijdens mijn bezoek aan het Volkshotel, neer in het café van de Werkplaats. De Werkplaats bestaat uit diverse vergaderzalen, werkruimtes en dus ook een gezellig café, compleet met grote bar, veel groen, fijne tafeltjes en banken en knusse plekjes om plaats te nemen voor een gezellig praatje, smakelijk hapje en drankje of een werksessie. In het café kun je terecht voor warme dranken, sapjes en frisdrank, maar ook diverse bieren, wijnen en cocktails. Op de menukaart staan gerechten als taco’s, soep, tosti’s, burgers, salades en borrelhapjes. Elke avond is er een vanaf 18.00 uur een avondmaaltijd beschikbaar, maar wat er op het menu staat wisselt wekelijks en kun je ter plaatse ontdekken. Het menu is niet heel uitgebreid, maar bevat wel aardig wat vegetarische (en zelfs vegan) opties. Voor een uitgebreidere maaltijd kun je natuurlijk ook gewoon een bezoek brengen aan Restaurant Canvas.

Volkshotel

Je kunt het Volkshotel bezoeken aan de Wibautstraat 150 in Amsterdam. Het café van de Werkplaats is elke dag geopend van 07.30 uur tot 01.00 uur of 02.00 uur en de keuken gaat dagelijks open om 12.00 uur. Restaurant Canvas is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 01.00 uur en Club Canvas op vrijdag en zaterdag van 23.00 uur tot 04.00 uur. Doka is geopend op donderdag tot en met zaterdag vanaf 00.00 uur tot in de kleine uurtjes. Voor meer informatie over deze leuke hotspot en alles wat er wordt georganiseerd kun je een bezoek brengen aan de website van het Volkshotel.

Ook leuk in de omgeving van het Volkshotel:

Bron foto 1, 6: https://www.volkshotel.nl/
Bron foto 2, 3, 4, 5: Mark Groeneveld voor https://www.volkshotel.nl/

2 gedachten over “Het Volkshotel in Amsterdam”

  1. Tijdens onze laatste citytrip naar Amsterdam, eind 2016, hebben wij hier overnacht. Ideale locatie want wég van de toeristendrukte in het centrum, iets minder dure kamers dan in het centrum, dankzij de metro is alles vlot bereikbaar en o ja je zit vlak bij het water waar we toen de Sint zagen aankomen en het heerlijk joggen was! Het hotel zelf vond ik ook heel leuk. Volgende keer wordt het waarschijnlijk weer dit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *