Van Wyck in Maastricht

Van Wyck in Maastricht

Een aantal maanden geleden was ik een dagje in Maastricht om deze gezellige stad, en natuurlijk de fijne restaurantjes, te ontdekken. Ik deelde al een aantal leuke hotspots die ik heb ontdekt met jullie, maar over Van Wyck had ik nog niets geschreven. Zonde eigenlijk, want Van Wyck is een gezellig restaurant in het hartje van Wyck: de aan de oostelijke Maasoever gelegen Maastrichtse wijk. Deze wijk is als bezoeker de eerste kennismaking met Maastricht als je vanuit het station naar het centrum loopt en ademt de sfeer van een gezellige Franse wijk uit met allerlei leuke winkeltjes en eetcafés. Juist vanwege deze bijzondere uitstraling zijn Oud-Wyck en de Stationsstraat sinds 1982 beschermd stadsgezicht. Hiermee vallen ze onder de Monumentenwet en behoudt deze bijzondere wijk zoveel mogelijk zijn charme. Vanuit het restaurant Van Wyck geniet je van deze levendige buurt en al het lekkers op de menukaart bij Van Wyck.

Wyck Maastricht

Op de locatie waar voorheen het bekende Maastrichtse warenhuis Maussen was gevestigd, vind je tegenwoordig het restaurant Van Wyck. Het restaurant heeft een hippe uitstraling in een wijk waar de panden historie uitstralen en door de grote ramen heb je de gelegenheid om van binnen fijn naar buiten te loeren, maar wordt je van buitenaf ook uitgenodigd om binnen te stappen. Het restaurant is op deze mooie locatie gestart door Jaap van Wijck. Hij deed jarenlang ervaring op in keuken van restaurants in binnen- en buitenland en al deze ervaring past hij toe als chef-kok in zijn eigen restaurant. In de keuken van Van Wyck maakt hij eenvoudige, maar kwalitatief goede gerechten met een moderne twist en met zoveel mogelijk verse ingrediënten die van biologische of lokale komaf zijn. Met dit mooie concept laat hij bezoekers kennismaken met nieuwe smaken en al het moois dat de regio te bieden heeft.

Van Wyck in Maastricht

Bij Van Wyck kun je plaatsnemen voor een kopje koffie, thee of sapje met een gebakje, maar ook een uitgebreid ontbijt of een smakelijke lunch. Ze werken met biologische en lokale producten en hebben daarmee een menu samengesteld dat een groot publiek aanspreekt en tegelijkertijd heel erg hip is. Zo kun je hier terecht voor een all-day breakfast, diverse huisgemaakte limonades, natuurlijke frisdranken, een ruim aanbod aan theespecialiteiten en pancakes! Het ontbijt wordt de hele dag door geserveerd, net als de pancakes met diverse toppings en hun speciale croissants. Als lunch kun je kiezen voor een focaccia of boterham met allerlei lekkers, een soep of een salade. Daarnaast serveren ze ook hotdogs, een broodje pulled pork en enkele specials voor de allerkleinsten. Voor de lunch zijn de vegetarische opties wat beperkt (er wordt hier veel geserveerd met vlees en vis), maar je kunt natuurlijk altijd kiezen voor één van de ontbijtopties, gebakjes of pancakes.

Van Wyck in Maastricht

Naast dat je bij Van Wyck kunt plaatsnemen voor een hapje en een drankje, heb je hier ook de mogelijkheid om allerlei producten mee naar huis te nemen. Natuurlijk geldt dat voor hun lekkere hapjes en drankjes, maar ze hebben ook een leuk aanbod in de shop van mooie producten uit eigen keuken en van lokale makers. Denk hierbij aan de koffie van Vascobelo die hier geserveerd wordt, maar ook aan leuke kaartjes, lekkere hapjes en boeken. Je kunt Van Wyck bezoeken aan de Wycker Brugstraat 28 in Wyck in Maastricht. Het restaurant is elke dag van 08.00 uur tot 18.00 uur geopend. Voor meer informatie kun je een bezoek brengen aan de website van Van Wyck.

Van Wyck in Maastricht

Ook leuk in Maastricht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *