TinyFindy

Vind jouw tiny droomhuis met TinyFindy

Alternatieve woonvormen zijn helemaal in opkomst in Nederland. In steeds meer blogs, kranten, tijdschriften en televisieprogramma’s is te lezen en horen hoe mensen hun leven een compleet andere impuls geven en kiezen voor een andere woonvorm, bijvoorbeeld een tiny house. Ik begrijp het: wij koesteren dezelfde wens! Alhoewel wij persoonlijk toch op zoek zijn naar iets groters dan een tiny house (lijkt me wat krap met 4 personen), snap ik volkomen dat mensen kiezen voor deze woonvorm. De eenvoud, de vrijheid en natuurlijk de financiële voordelen.  Tot voor kort was een tiny house een vrij onbekend fenomeen in ons land, maar sinds enkele jaren hebben enkele pioniers de toon gezet. Ze hebben het concept op eigen kracht in ons land uit moeten werken en met veel moeite een plekje moeten veroveren in ons landschap waar rijtjeshuizen en flats de norm zijn. Met Marjolein Jonker en haar tiny house in Alkmaar, het Waterland-huisje in Eindhoven en het tiny house van Irene Ubeda en Martijn Wenting is er een weg vrijgemaakt voor andere met een soortgelijke droom en dat blijken best veel mensen te zijn. Voor al deze mensen die op zoek zijn naar hun eigen plekje in ons land voor hun tiny house is er goed nieuws. Het vinden van een tiny house of een kavel wordt vanaf deze maand een stuk eenvoudiger met de lancering van het platform TinyFindy!

Voor iedereen die niet bekend is met de tiny house beweging of graag wil weten wat zo’n woning nu typeert: een tiny house is een kleine woning met een maximum woonoppervlak van 50 m2. De woning is vaak in de natuur geplaatst en duurzaam en zelfvoorzienend gebouwd. In Amerika is de Tiny House Movement best groot, maar in Nederland is deze pas sinds enkele jaren in opkomst. De belangstelling hiervoor is echter wel heel groot en juist daarom is er zoveel behoefte aan een platform dat aanbieders en geïnteresseerden samenbrengt en duidelijk maakt waar je met zo’n tiny house mag wonen in ons land. Dit platform zal er vanaf deze maand zijn in de vorm van TinyFindy: een soort Funda, maar dan speciaal voor tiny houses. Op TinyFindy kunnen bedrijven en eigenaren van tiny houses hun huizen aanbieden voor de verhuur of verkoop. Hierbij ligt de nadruk op tiny houses voor bewoning, niet voor recreatie. Daarnaast kunnen eigenaren van gronden die geschikt zijn voor tiny houses deze ook aanbieden op het platform.

TinyFindy

TinyFindy is bedacht door Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo en allebei zijn ze bekend in de Nederlandse Tiny House Movement. Marjolein Jonker is dé nationale pionier en expert op het gebied van tiny houses, en ook wel bekend van haar website Marjolein in het Klein, en Marcel van Mierlo schrijft artikelen voor Bouwtotaal en is eigenaar van de website Leven in tuinen. Zij bedachten samen het concept en de uiteindelijke ontwikkeling is gedaan door Stichting Meo: een leerwerkbedrijf dat werkgelegenheid voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt creëert. TinyFindy biedt iedereen die op zoek is naar een stuk grond of een tiny house de mogelijkheid om een zoekactie uit te voeren op het platform. Je kunt hierbij zoeken naar jouw ideale stek of woning op de kaart, maar je kunt ook neuzen op het forum of het blog raadplegen.

TinyFindy wordt op donderdag 21 december gelanceerd, maar je kunt je nu al inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Vanaf de lanceringsdatum kun je op het platform gratis zoeken naar jouw droomhuisje of -kavel. Wil je zelf een stuk grond of een tiny house aanbieden? Dan kan dit ook op het platform tegen een kleine vergoeding. Volg ook zeker de Facebookpagina van TinyFindy om op de hoogte te blijven van alles omtrent tiny houses.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *