Het succes van de kringloopwinkel

Kijktip: Het succes van de kringloopwinkel

Terwijl steeds meer winkels in Nederland kampen met een (dreigend) faillissement en een aantal grote ketens al de deuren hebben moeten sluiten, lijkt de kringloopwinkel in ons land steeds meer aan populariteit te winnen. Niet zo gek natuurlijk: er zijn al meer dan genoeg spullen in omloop en waarom zou je iets nieuw willen kopen als het tweedehands ook prima (en veel voordeliger!) verkrijgbaar is? In de vijfdelige documentaireserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ wordt dit succes van de kringloopwinkel onder de loep genomen.

De documentairereeks ‘Het succes van de kringloopwinkel’ is een documentaire over de kringloopwinkels in ons land. Niet alleen over het succes van de verkoop, maar veel meer nog over de mensen die betrokken zijn bij de winkels. In de kringloop werken zo’n 20.000 mensen. Deze groep mensen bestaat uit betaalde krachten, maar ook vrijwilligers en diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Asielzoeker, ex-gedetineerden, mensen met een uitkering: voor iedereen is er een plek en een taak bij de lokale kringloopwinkel en een plekje om talenten te etaleren en werkervaring op te doen. Deze vijfdelige reeks volgt juist die bijzondere verhalen van de mensen achter het succes van de kringloopwinkel.

De 5 delen van de documentairereeks ‘Het succes van de kringloopwinkel zijn van 25 december tot en met 29 december om 21.10 uur te zien op NPO2. Voor meer informatie over deze documentaire kun je een kijkje nemen op de website van de VPRO.

Bron foto:Jan LankveldThere are 2 comments

Add yours

Post a new comment