Streekmarkt SuyderSee in Dronten

Streekmarkt SuyderSee in Dronten

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan de Streekmarkt SuyderSee in Dronten die maandelijks wordt georganiseerd bij het stadscentrum SuyderSee in de stad.

Dronten is een relatief jonge gemeente middenin de Flevopolder. De eerste bewoners trokken naar de stad vanaf 1962 en sinds die tijd is de stad flink gegroeid. Alhoewel Almere en Lelystad de grootste gemeentes zijn in Flevoland heeft Dronten ook steeds meer te bieden, ook op het gebied van duurzaam en lokaal eten. Elke maand kun je in het winkelcentrum SuyderSee in Dronten een bezoek brengen aan de streekmarkt en hier winkelen voor veelal lokale, biologische en ambachtelijke producten.

Streekmarkt SuyderSee in Dronten

Op de maandelijkse streekmarkt vind je onder andere de kraam van De Polderzoom met diverse soorten boerenkaas en de kraam van fruitteeltbedrijf De Pruimenpot met zelfgemaakte jam, azijn, sap en lokale honing. Ook kun je winkelen bij de kraam van Poldervers en Lekker voor producten uit eigen bodem en The Grow Company voor boerenzuivelproducten. Voor biodynamische groente en fruit kun je terecht bij de kraam van De Warmonderhof en puur vruchtensap koop je bij de kraam van Vereecken Fruit. Ook Brouwerij Praght is hier te vinden met hun Praght bieren en voor ambachtelijk en duurzaam vlees kun je een bezoek brengen aan de kraam van Zorgboerderij Vredeveld.

De Streekmarkt SuyderSee is elke eerste zaterdag van de maand te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur op het Havenplein het het stadscentrum SuyderSee in Dronten. Voor meer informatie over dit stadscentrum en de streekmarkt kun je een bezoek brengen aan de website van stadscentrum SuyderSee.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/suyderseedronten/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *