MAKS' Biomarkt

MAKS’ Biomarkt in Blokker

Elke vrijdag wil ik jullie op Awkward Duckling graag kennis laten maken met één van de vele leuke (biologische) boerenmarkten in Nederland. Vanwege de feestdagen heb ik deze rubriek voor één keer verschoven naar de woensdag. Je kunt op steeds meer plekken in Nederland terecht voor biologische en lokale producten en dat laat ik jullie met deze rubriek graag zien. Vandaag is het de beurt aan MAKS’ Biomarkt in Hoorn: een kleine en gezellige biologische markt die elke maand wordt georganiseerd bij MAK Blokweer in Blokker.

MAKS' Biomarkt

Blokker is een klein dorp in de regio West-Friesland dat verdeeld is in de delen Oosterblokker en Westerblokker. Oosterblokker is onderdeel van gemeente Westerland en Westerblokker valt onder de gemeente Hoorn. In deze kleine plaats wordt maandelijks (met uitzondering van de wintermaanden) een gezellige boerenmarkt georganiseerd bij MAK Blokweer: een stichting die zich inzet voor bewustwording tot zorg voor de natuur, het milieu en het landschap. Dit doen zij door middel van educatie, recreatie en beheer. Het bezoekerscentrum dient tevens als voorlichtingslocatie en bij de kijkboerderij en in het natuurpark kunnen jong en oud zich vermaken en leren over de lokale natuur. Op deze locatie worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten, themadagen, workshops en markten. Eén van de markten die hier met regelmaat plaatsvindt is MAKS’ Biomarkt.

MAKS' Biomarkt

Op de maandelijkse boerenmarkt bij MAK Blokweer kun je terecht voor een divers aanbod van lokale en biologische producten. Zo kun je hier winkelen voor heerlijk biologisch brood bij de kraam van Bakkerij Raat en voor groente en fruit uit de regio bij de kraam van ProeVkantoor. Voor heerlijke olijfolie kun je terecht bij de kraam van Cantos Import en bij KaasPlaza vind je een heel breed assortiment aan lokale en biologische kazen. Naast de vaste aanbieders zijn er ook regelmatig overige kramen op de markt aanwezig of is er ruimte voor live entertainment. Natuurlijk kunnen bezoekers een rondje markt ook heel goed combineren met een bezoek aan de overige activiteiten op het terrein.

MAKS' Biomarkt

Je kunt MAKS’ Biomarkt elke laatste zondag van de maand van 10.00 uur tot 16.00 uur bezoeken bij MAK Blokweer aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. De markt heeft van december tot en met februari een winterstop, maar wordt vanaf maart weer als vanouds georganiseerd. Voor meer informatie over de markt en de aanwezig aanbieders kun je een bezoek brengen aan de Facebookpagina van MAKS’ Biomarkt of aan de website van MAK Blokweer. Hier vind je ook meer informatie over de andere activiteiten die hier met regelmaat worden georganiseerd.

Vind snel en eenvoudig een (biologische) boerenmarkt bij jou in de buurt via de overzichtskaart van de (biologische) boerenmarkten in Nederland.

Bron foto’s: https://www.facebook.com/maksbiomarkt/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *