winter

Dat is pas goed nieuws! #32

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Nieuwe labels tegen voedselverspilling

groente en fruit

Al jaren wordt er vol ingezet op het tegengaan van voedselverspilling, maar de THT (ten minste houdbaar tot) datum gooit dikwijls roet in het eten omdat veel consumenten deze datum interpreteren als een TGT (te gebruiken tot) datum. Zo wordt voedsel dat nog prima gebruikt kan worden onnodig weggegooid. In Groot-Brittannië willen ze deze voedselverspilling tegengaan met nieuwe labels op de verpakkingen van voedingsproducten. Deze labels zullen meer informatie geven over de houdbaarheidsdatum en tips verschaffen over het bewaren van de producten.

Alleen seks met instemming

liefde

De #metoo discussie die al tijden wereldwijd gevoerd wordt, heeft in Zweden zowaar tot een heuse beleidsverandering geleid. Vanaf 1 juli kun je in Zweden alleen met uitdrukkelijke toestemming seks hebben met iemand. Deze aanpassing van de zedenwet heeft tot gevolg dat iemand zonder toestemming kan worden veroordeeld. Dat is een grote stap voorwaarts van het huidige beleid in veel landen: vaak moet er expliciet sprake zijn van een weigering om iemand te kunnen veroordelen voor verkrachting en dat is natuurlijk de omgekeerde wereld. Vanaf 1 juli zal instemming van alle betrokken partijen nodig zijn. Het zal de veroordeling bij seksmisdrijven wellicht niet eenvoudiger en eenduidiger maken, maar het geeft in elk geval een duidelijke boodschap af.

Huidkleurig ondergoed voor elke huidskleur

ondergoed

Eigenlijk is het gek: ze verkopen in lingeriezaken wel huidkleurig ondergoed, maar alleen in beige. Heb je een donkerdere huid of juist een heel lichte huid, dan heb je pech gehad. Juist daarom startte programmamaker Rowan Blijd de campagne #BennieBeige waarin aandacht werd gevraagd voor het gebrek aan diversiteit op dit gebied en besloot Patricia Mollenhauer haar droom van een lingerielijn voor diverse huidskleuren nieuw leven in te blazen. Hierin wordt ze ondersteund door Sapph, maar door middel van een crowdfundingsactie wil ze haar Women of Colours-Lingerie realiseren.

Een vegetarisch kerstdiner is populair

kerstdiner

In diverse media was deze week te lezen dat steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch kerstdiner. De interesse in vegetarische kerstgerechten is enorm toegenomen op de websites van diverse grote supermarkten en ook vleesvervangers worden steeds populairder. Wat een fijne ontwikkeling!There are no comments

Add yours