Kerst

Dat is pas goed nieuws! #30

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid, heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Alle basisscholen moeten een moestuin krijgen

schooltuin

Alhoewel ik zo nog mijn twijfels heb over het duurzame beleid van de nieuwe regering, werd ik wel blij van het nieuwe voorstel van D66 om alle basisscholen in ons land te voorzien van een moestuin, waar mogelijk. Het voorstel wordt gesteund door de VVD, CDA en ChristenUnie en de invoering van de schooltuin zal worden gekoppeld aan een lesprogramma dat gericht is op gezonde voeding. Hiermee hoopt het kabinet dat kinderen meer kennis krijgen over gezond eten en koken omdat er momenteel teveel kinderen zijn die deze basiskennis niet meekrijgen en té ongezond eten.

 AkzoNobel gaat oude autobanden recyclen
autobanden

Over het algemeen ben ik niet zo te spreken over grote organisaties in binnen- en buitenland. Maar al te vaak doen ze hun zaken op nietsontziende wijze zonder enige verantwoordelijkheid te nemen voor het welzijn van mens, dier of milieu. Gelukkig zie ik steeds meer dat bedrijven hun ogen openen voor de huidige toestand in de wereld, hun verantwoordelijkheden nemen en duurzaamheid succesvol en winstgevend weten te maken binnen hun bedrijf. Zo ook AkzoNobel. In de meest recente Groen Licht aflevering ontdekte ik al dat AkzoNobel een samenwerking is aangegaan met Qbuzz. De nieuwe bussen van dit bedrijf zullen op duurzame waterstof gaan rijden dat een bijproduct is van de productie van chloor. Naast dit mooie nieuws las ik deze week ook op Nu.nl dat AkzoNobel een samenwerking is aangegaan met de duurzame start-up Black Bear om autobanden te recyclen voor de productie van poedercoatings. Deze poedercoating wordt gebruikt als anti-corrosiemiddel voor auto’s en bruggen. Momenteel wordt hier nog carbon black voor gebruikt: een product gewonnen uit aardolie. Door autobanden te recyclen wordt de CO2 uitstoot teruggedrongen en wordt wederom een deel van hun productie circulair gemaakt.

Huwelijksgelijkheid in Australië

homohuwelijk

Sinds deze week is er ook in Australië huwelijksgelijkheid en kunnen homoseksuele stellen elkaar eindelijk ook het ja-woord geven. Hiermee is Australië het 26ste land ter wereld dat huwelijksgelijkheid invoert. De wet is op vrijdag aangenomen, maar omdat het huwelijk in Australië een maand vooraf moet worden aangekondigd, zullen de eerste stellen pas in januari 2018 trouwen. Doordat deze wet nu is aangenomen worden ook de huwelijken tussen partners van gelijke sekse die in andere landen zijn gesloten erkend.

De Poep-Up Store

wasbare luiers

Vanaf deze maand kun je in Rotterdam-Noord een bezoek brengen aan de Poep-Up Store: een conceptwinkel volledig gericht op wasbare luiers. Ondanks dat steeds meer mensen bezig zijn met duurzaamheid en de wasbare luier steeds populairder wordt, is het nog steeds moeilijk om buiten het internet om informatie te vinden en producten te vinden op dit gebied. Sanne Schotting, de initiatiefnemer van de Poep-Up Store, wil met haar winkel hier verandering in brengen. De Poep-Up Store in te bezoeken in de winkel Das Glück in Rotterdam-Noord.

1 gedachte over “Dat is pas goed nieuws! #30”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *