cadeau

5 tips voor originele en duurzame cadeaukaarten

Met de kerstdagen voor de deur zullen veel mensen enigszins met de handen in het haar zitten op cadeaugebied. Want wat geef je aan je vader die niet zoveel waarde hecht aan spullen? Aan je broer die alles al lijkt te hebben? Of aan je neefje van 5? Leuke cadeaus uitzoeken is een behoorlijke opgave, vooral als je dit ook nog eens zo duurzaam mogelijk wilt doen. Een paar weken terug gaf ik al 5 cadeau ideeën waar je niets nieuws voor hoeft te kopen en ook op Naoki kun je terecht voor talloze leuke duurzame cadeautips. Mocht je er nu echt niet uitkomen, dan is een cadeaukaart natuurlijk ook altijd nog een optie. Tegenwoordig zijn er talloze opties voor cadeaukaarten: heel veel winkels en webshops hebben hun eigen cadeaukaart. Dus wil je eens iets anders geven dan een VVV-bon of een boekenbon? Misschien is één van onderstaande cadeaukaarten die helemaal passen bij een duurzame lifestyle dan een leuk idee!

#1 Bol.com cadeaukaart

cadeaus

De Bol.com cadeaukaart is een vrij algemene cadeaukaart. De cadeaukaart biedt de ontvanger een tegoed in de Bol.com webshop waar werkelijk van alles wordt verkocht. Je kunt hier winkelen voor muziek, boeken, kleding, speelgoed, huishoudelijke apparaten, cosmetica, sieraden en zelfs tuinbenodigdheden. Met deze cadeaukaart kan de ontvanger dus zelf een cadeau kiezen dat helemaal past bij de persoonlijke wensen. De kaart is verkrijgbaar bij diverse winkels en op te laden met een tegoed naar keuze, maar je kunt ook online via Bol.com een cadeaukaart kopen. Hierbij heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een digitale cadeaubon om het een zero waste cadeau te maken.

#2 iTunes of Google Play cadeaukaart

Google Play

Iedereen die gek is op zijn of haar telefoon zal dolgelukkig zijn met het ontvangen van een iTunes cadeaukaart of een Google Play cadeaukaart. Je geeft de ontvanger namelijk volledige vrijheid in de aanschaf van muziek, boeken, apps, films en andere diensten online. Ideaal dus voor de minimalist of de zero waster! De App Store of iTunes cadeaukaart biedt een tegoed om te besteden in de Apple app store en de Google Play cadeaukaart biedt tegoed om te besteden aan apps en diensten beschikbaar voor Android toestellen. Een iTunes cadeaukaart kun je online kopen of in de winkel. Als je kiest voor de online aanschaf dan kun je deze betalen via iDeal of creditcard en ontvang je de unieke iTunes code direct via de e-mail. Mocht je nog assistentie nodig hebben dan is er een klantenservice 7 dagen per week beschikbaar per live chat of whatsapp. Wel zo handig voor wanneer de kaart wordt gegeven aan iemand die nog niet zoveel ervaring heeft met dit principe. De Google Play cadeaukaart werkt min of meer hetzelfde. Deze is in diverse winkels verkrijgbaar, maar ook online verkrijgbaar in de vorm van een code.

#3 Beleveniscadeaukaart

wellness

Een leuk idee voor een cadeaukaart is een beleveniscadeaukaart. Met zo’n cadeaukaart geef je een tegoed voor een bepaalde belevenis, zoals een hotelovernachting, een diner, een weekendje weg of een wellnessoord. Het is een ideale manier om iemand iets niet-materieels te geven en toch enige keuzevrijheid te bieden. Er zijn verschillende aanbieders van een beleveniscadeaukaart. De bekendsten zijn wellicht wel Gift4You en BONGO: zij bieden cadeaukaarten aan voor diverse activiteiten en voor diverse budgetten. Deze kaarten zijn online te bestellen en bij diverse winkels verkrijgbaar. Maar er zijn meerdere cadeaukaarten binnen dit genre verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een Wellness cadeaubon, bioscoopbon of een cadeaubon voor een specifiek uitje. Deze cadeaukaarten worden meestal wel in een doosje aangeleverd met informatieboekjes erbij. Hierdoor oogt het als een ‘echt’ cadeautje, maar helemaal afvalvrij is het dus niet.

#4 EkoKadobon

zuperzozial cruising travel mug

Wil je iemand graag een duurzaam cadeau schenken voor de feestdagen? Dan kun je ook kiezen voor het cadeau doen van een EkoKadobon. Deze cadeaukaart is te gebruiken om een cadeau te kiezen uit wel duizenden verschillende producten van meer dan 50 duurzame en eerlijke merken en is ook te schenken aan diverse goede doelen. In het assortiment vind je producten van bijvoorbeeld Dopper, Dr. Bronner, Zuperzozial, Klean Kanteen, Ecoffee, MYOMY, Correctbook en Ragbag. De EkoKadobon kan worden gegeven met een cadeaubedrag naar keuze, is online te bestellen en kan eventueel zelf geprint worden. Je kunt er ook voor kiezen om de bon via de post opgestuurd te krijgen en daarbij ontvang je een leuke geschenkverpakking met gratis bloempapier.

#5 Geef Niks

zee

Als je mensen vraagt wat ze cadeau willen krijgen, dan krijg je vaak te horen ‘niks’. Nu kun je ook daadwerkelijk niks geven. De Niks cadeaukaart is een initiatief van Greenpeace. Je geeft een doosje met bijna niks erin als symbolisch cadeau. Er zijn 6 varianten van Niks en het doosje is te personaliseren met een kaart en een leuke tekst. Met het bedrag van de ‘cadeaukaart’ steun je Greenpeace en wordt de realisatie van zeereservaten gestimuleerd, worden de bossen beschermd en geïnvesteerd in duurzame landbouw.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met https://ituneskaart.codes/. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto 5: CapventureThere are no comments

Add yours