duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Dille & Kamille

Op Awkward Duckling deel ik bijna wekelijks mijn favoriete (duurzame) hotspots in het land met jullie. Ik tip de leukste koffietentjes, winkels waar je duurzame producten kunt vinden, gezellige restaurants en nieuwe conceptstores. Vandaag wil ik graag de ontzettend leuke winkel Dille & Kamille tippen. Natuurlijk zullen veel van jullie deze winkel allang kennen: de winkel is een waar walhalla voor kookliefhebbers, duurzame doeners en liefhebbers van mooi design en ik tipte de winkel al eens eerder in mijn artikel ‘5x duurzaam winkelen bij Dille & Kamille‘. Toch hoort deze winkel absoluut in mijn hotspotlijst thuis dus vandaag maken jullie uitgebreid kennis met deze fijne winkel.

Dille & Kamille

Dille & Kamille is een winkelketen die begon met een enkele winkel in Utrecht in de jaren ’70. Sinds die tijd is de populariteit van de winkel gestaag gegroeid en in 2015 vierde de winkel haar 40ste verjaardag. De winkel heeft momenteel 30 winkels in zowel Nederland als België en sinds 2010 ook een webshop waar je jouw favorieten uit het assortiment kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen. De winkel groeit vooral de laatste jaren in rap tempo en opende de laatste jaren vestigingen in onder andere Groningen, Alkmaar en op diverse locaties in België.

Dille & Kamille

Bij Dille & Kamille kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan keukenartikelen, schoonmaakproducten, speelgoed, interieuritems, etenswaren, boeken en nog veel meer leuks. Alhoewel het assortiment divers is, heeft Dille & Kamille wel een specifieke stijl. Zo zijn de producten veelal van natuurlijke materialen gemaakt en functioneel en duurzaam te noemen. Zo winkel je hier voor kwalitatief goed speelgoed van hout, mooie prentenboeken voor de kinderen, een zeer uitgebreid assortiment aan (weck)potten, houten keukenartikelen, diverse soorten (schoonmaak)zepen en veel verschillende kaarsen en textiel.

Dille & Kamille

Dit aanbod maakt de winkel ook zo fijn voor mensen die streven naar een duurzaam huishouden: je vindt hier een heleboel benodigdheden om zo duurzaam mogelijk te koken, tuinieren en schoon te maken. Producten die je elders onmogelijk nog zou kunnen vinden, zoals een zeepklopper, strobezem, flessenwissers of huishoudzeep, vind je hier standaard in het assortiment. Eén van de speerpunten van de winkel is natuurlijke eenvoud en dat dat zie je in het gehele assortiment terug.

duurzaam winkelen bij Dille & Kamille

Een bezoek aan Dille & Kamille is ook heel fijn omdat het, in tegenstelling tot veel andere winkels, een plezierige winkelervaring is. Alhoewel de winkels vaak vol staan met mooie producten, straalt er wel een soort eenvoud en rust van af waardoor je niet zo snel overweldigd wordt door het aanbod of de winkel zelf. Dit betekent niet dat je niet ontzettend hebberig wordt van het aanbod. De winkel is dan ook een heel geschikt adresje om cadeautjes te kopen voor anderen, maar ik eindig eigenlijk altijd ook met een verlanglijstje voor mijzelf en de kinderen.

Dille & Kamille

Wil je zelf eens een bezoek brengen aan een winkel van Dille & Kamille? Dan kan dat onder andere in Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Deventer, Amersfoort, Groningen, Zwolle, Den Haag en Maastricht. Voor een overzicht van alle locaties en meer informatie over de winkel kun je een bezoek brengen aan de website van Dille & Kamille. Hier kun je ook online winkelen voor jouw favoriete producten.

Dit artikel bevat een affiliatelink. Lees voor meer informatie mijn disclaimer. 

2 gedachten over “Dille & Kamille”

  1. Sinds een jaar of twee is er ook een D&K in Leuven (mijn stad) en ooo wat kom ik daar graag! 🙂 Elke woensdag worden er nieuwe plantjes geleverd, en ook dat aanbod is altijd erg leuk… Gevaarlijk leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *