DEN van RUIK

Draag het ultieme kerstgevoel met RUIK

Sinds ik mijn leven actief aan het verduurzamen ben, geef ik veel minder om cosmetica en parfum. Ik vind het altijd een uitdaging om producten te vinden die ik prettig in gebruik vind en die ook nog eens goed voor de wereld zijn. Zo koop ik al jaren geen parfum meer. Vanwege de vaak dubieuze ingrediënten van veel parfums, vanwege de dierproeven die veel merken nog uitvoeren en met het oog op duurzaamheid. Gelukkig merk ik de laatste jaren dat er steeds meer aandacht is voor duurzamere cosmetica en parfums. Eén mooi merk dat ik graag in deze tijd van het jaar onder de aandacht wil brengen is RUIK: een parfumerie opgezet door broer en zus Boye en Noëlle. Samen maken ze 100% plantaardige parfums van verschillende grondstoffen die zo gered worden van de verspilling. Hun nieuwste geur is DEN: een parfum gemaakt van de oude kerstboom op de Dam.

DEN van RUIK

RUIK is een bedrijf dat parfums produceert op zo duurzaam mogelijke manier. Niet alleen de geuren worden ontwikkeld met veel zorg en oog voor duurzame ingrediënten, maar ook de verpakking, de doppen, de productiemethode en de levering wordt zo duurzaam mogelijk vormgegeven. De nieuwste geur, DEN, is gemaakt van de 90-jarige boom die jaarlijks fungeerde als kerstboom op de Dam. De kerstboom zou na de feestdagen worden versnipperd en weggegooid, maar is gered door RUIK en gebruikt in deze heerlijke geur. DEN heeft een frisgroene geur. De geur van de den komt duidelijk naar voren, maar daarnaast ruik je ook duidelijk tonen van kaneel en citrus. Door deze unieke geur zorgt DEN voor een echt decembergevoel als je het ruikt.

RUIK

De geuren van RUIK zijn 100% plantaardig: gemaakt van natuurlijke ingrediënten als boomhars, plantensap, sinaasappelschillen, gedestilleerde etherische oliën en biologische graanalcohol. Ook over de verpakking van de parfums is goed nagedacht. Deze zijn namelijk gemaakt van landbouwafval en bedrukt met plantaardige inkt. De doppen van de DEN parfumflesjes zijn gemaakt van het hout van de kerstboom. Dat is nog eens optimaal gebruik maken van een grondstof!

RUIK

Natuurlijk is een product dat met zoveel zorg is gemaakt niet goedkoop. Een flesje DEN met 50 ml parfum in deze mooie uitvoering kost € 135,-. Het parfum is ook verkrijgbaar in een flesje van 15 ml voor € 50,-. Ligt dit toch buiten je budget? Dan kun je ook kennismaken met het parfum door een sample aan te vragen voor € 7,-. Naast DEN heeft RUIK ook het parfum VERSCHIL geproduceerd. Dit parfum is gemaakt van sinaasappelschillen die anders zouden worden verspild. Het parfum wordt, naar verwachting, in april 2018 op de markt gebracht, maar is nu al te bestellen. Breng vooral eens een bezoek aan de website van RUIK om meer te ontdekken over dit mooie merk en hun parfums.

Dit artikel is geschreven naar aanleiding van een product dat naar mij is opgestuurd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Bron foto’s: https://ruik.org/There are 2 comments

Add yours
    • awkwardduckling

      Ja, ik vind het ook een heerlijke geur en dat is bijzonder omdat ik de meeste parfums helemaal niet zo aangenaam vind. Misschien omdat het zo natuurlijk ruikt? In de eerste instantie vind ik de geur erg hevig, maar als het wat kan vervagen dan vind ik het een fijne subtiele geur die heel lang blijft hangen. Ik heb het stiekem ook op mijn jas en sjaal gespoten voor een fijne winterse geur onderweg :D.


Post a new comment