goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #27

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Winnaars ASN Bank Wereldprijs 2017 bekend

Deze week stonden 6 innovatieve en indrukwekkende initiatieven in de finale van de ASN Bank Wereldprijs: een wedstrijd voor mensen met mooie ideeën voor een betere wereld. Uit deze 6 initiatieven zijn 3 winnaars gekozen. Elke winnaar zal financieel en professioneel geholpen zal worden bij het realiseren van het idee. In de categorie ‘Natuur & Milieu’ heeft Klippa – de moderne kassabon gewonnen. In de categorie ‘Klimaatbescherming’ was SunData de winnaar en in de categorie ‘Mens & Samenleving’ won Somnox de slaaprobot. Ik denk dat we nog veel zullen horen van deze mooie initiatieven.

Ruimtevrouwen van LEGO

LEGO

Dit bericht is eigenlijk al van begin deze maand, maar ik wil deze toch graag delen. LEGO lanceerde namelijk onlangs een nieuwe lijn producten waar de vrouwelijke ruimtewetenschappers en astronauten Nancy Grace Roman, Margaret Hamilton, Sally Ride en Mae Jemison centraal stonden. De LEGO was direct een enorme hit, zowel in de winkels als op social media. LEGO heeft in het verleden al eens het verwijt gekregen dat ze niet genoeg vrouwelijke karakters in de collecties hebben en het wordt met deze lijn heel duidelijk dat er wel degelijk vraag naar is. Mooi om te zien dat er steeds meer aandacht is voor belangrijke vrouwen in de geschiedenis en dat er zo ook inspirerende vrouwelijke rolmodellen in speelgoedvorm beschikbaar zijn voor kinderen.

Nieuwe test om kanker te detecteren in vroeg stadium

laboratorium

Deze week was ik de media te lezen dat er een test in ontwikkeling is die kanker al in een vroeg stadium kan detecteren. Met deze urinetest zullen maar liefst 15 soorten kanker in een zeer vroeg stadium kunnen worden ontdekt en daaropvolgend dus worden behandeld. Door er vroegtijdig bij te zijn kunnen veel soorten kanker effectief worden behandeld en daarom is deze test zo belangrijk. De test is ontwikkeld door Pinedo in samenwerking met het VU Medisch Centrum en de Universiteit Twente en zal, naar verwachting, binnen enkele jaren al in gebruik kunnen worden genomen.

Bron foto 2: Wim Hollemans @ https://www.voordewereldvanmorgen.nl/There are no comments

Add yours

CommentLuv badge