goed nieuws

Dat is pas goed nieuws! #26

Steeds meer mensen sluiten zich af voor de negativiteit van alledag en volgen het nieuws niet meer. De negatieve berichtgevingen worden ervaren als deprimerend en de manier waarop het nieuws tegenwoordig wordt gebracht lijkt vooral sensatiebelust te zijn en enkel en alleen nog te draaien om kijkcijfers en shockwaarde. Ik besloot jaren geleden ook om het nieuws niet meer te volgen en de kranten niet meer te lezen, maar ik vind het af en toe toch jammer om zo niet meer op de hoogte te zijn van alle actualiteiten. Ik heb het volgen van het nieuws dus toch weer opgepakt, maar ik heb besloten selectiever te zijn in mijn aandacht en ook vooral mijn aandacht te richten op de dingen die wel positief zijn. Omdat ik positiviteit graag verspreid heb ik besloten elke week het beste, leukste, mooiste en meest ontroerende nieuws met jullie te delen in de nieuwe rubriek ‘Dat is pas goed nieuws!’.

Faux Gras® bij Bagels & Beans

Faux Gras bagel

Enkele edities van ‘Dat is pas goed nieuws!’ geleden schreef ik over de uitvinding van een plantaardige versie van de omstreden ganzenlever, oftewel de foie gras. Sinds deze week kun je bij Bagels & Beans een heuse bagel met plantaardige foie gras proeven omdat ze een unieke tijdelijke samenwerking zijn aangegaan met GAIA, de dierenrechtenorganisatie van België. De Faux Gras® de GAIA bevat feestelijke ingrediënten zoals truffel en champagne, met een basis van gist en plantaardig vet. Deze bagel wordt geserveerd met roomboter, zoete vijgencompote en roze peperkorrels. De bagel is ook zonder roomboter te bestellen voor een vegan variant, al is er enige discussie over of truffel wel of niet vegan is. De Faux Gras® bagel is slechts tijdelijk te bestellen bij alle vestigingen van Bagels & Beans in Nederland.

#BackToSender

zwerfafval

Zwerfafval is voor velen van ons een doorn in het oog en alhoewel uit onderzoek al lang is breed is gebleken dat statiegeld op blikjes en kleine plastic flesjes een heleboel zwerfafval kan uitsparen, wordt deze statiegeldregeling maar niet doorgevoerd. Om bedrijven attent te maken op het zwerfafvalprobleem en ze te wijzen op hun verantwoordelijkheden heeft het Recycling Netwerk de #BackToSender campagne opgestart.  Iedereen kan deelnemen aan deze campagne door zwerfafval op te pakken, er een foto van te maken en deze te plaatsen op social media met de hashtag #BackToSender en hierin ook vooral de producent te taggen en door de verpakking zelfs (via een antwoordnummer) terug te sturen naar de producent. Zo wordt er een duidelijke boodschap afgegeven!

Wonen in een verticaal bos

groene gevel

In Trouw (link via Blendle) las ik deze week een ontzettend leuk bericht over architect Stefano Boeri die, na zijn prachtige project in Milaan, nu ook in Utrecht een fantastische groene woontoren, genaamd Wonderwoods, wil realiseren. Deze groene woontoren, ook wel een verticaal bos genoemd, biedt niet alleen woonruimte, maar is tegelijkertijd een bron van luchtzuivering en maakt een grote diversiteit aan flora en fauna in de stad mogelijk. Het mooiste vind ik nog dat de architect geen octrooi wil vastleggen voor zijn ontwerpen. Hij juicht het juist van harte toe als steeds meer architecten zijn ontwerpen overnemen. Hoe meer groen in de stad, hoe beter!

Groen in de klas

plantenasiel

Nog meer mooi nieuws over groen in onze leefomgeving! Op de website van RTV Utrecht las ik deze week over een Utrechtse basisschool die de natuur op wel heel bijzonder wijze naar binnen haalt. De school heeft namelijk een heuse urban jungle in een klaslokaal gemaakt: de klas staat vol planten in allerlei soorten en mate! De leerlingen leren van binnenboswachter Maarten Bruns alles over planten en de verzorging ervan, maar naast deze educatieve waarde dient het bos ook een ander doel. Onderzoekers willen namelijk graag weten wat het effect is van al dit groen op de leerprestaties van de kinderen. De verwachting is dat al dit groen positief zou werken op de concentratie, luchtkwaliteit en leerprestatie.There are no comments

Add yours